Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 12:19 13 092 9

Египетски милиардери подариха на Анджелина Джоли луксозна вила, която тя не пожела да види

  • анджелина джоли-
  • египет-
  • ел гуна-
  • луксозна вила-
  • подарък

Вилата се намира в Ел Гуна – възхитителната египетска Венеция

Египетски милиардери подариха на Анджелина Джоли луксозна вила, която тя не пожела да види - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Древното величие и днешната мизерия вървят ръка за ръка в Египет, видя "Фокус". На фона на това, че милиони хора живеят в бедност, на 60 километра източно от центъра на Кайро се оформя обширен нов столичен район с небостъргачи и луксозни резиденции. Но едно място в пустинята вече е превърнато в рай. Става въпрос за египетската Венеция - Ел Гуна. Египетски бизнесмени превръщат това парче земя в райско кътче. Място, което не само, че не отстъпва по красота на прочутите курорти Шарм Ел Шейх и Хургада, а даже ги превъзхожда. Тук бедни хора няма. В Ел Гуна живеят само милиардери, и то не само египтяни. Известни и неизвестни богаташи от цял свят имат къщи в Ел Гуна. Този оазис е проектиран съвсем умишлено да прилича на италианския град Венеция с безбройните си водни канали. Точно така - водни канали в пустинята.



Градът е затворен между пустинята и морето. Тук е много спокойно и случайни хора няма как да попаднат на това място, което се простира на 36 квадратни километра. Пясъчният плаж е с дължина 10 километра. Крайбрежната зона се състои от множество острови, разделени от водните канали. Това е причината Ел Гуна да бъде оприличаван на Венеция. Мястото е част от повечето туристически програми. Гондоли тук няма, но има катери, както и много яхти. По бреговете на каналите са издигнати луксозни вили, като всички имат достъп до морската вода. Една от тях е подарена на холивудската звезда Анджелина Джоли от собствениците на острова. Любопитно е обаче, че тя никога не е виждала луксозния имот, въпреки че е посещавала Египет няколко пъти. Анджелина е сред най-обичаните актриси в африканската страна.

Температурите в Ел Гуна никога не надвишават 35 градуса и не падат под 9 градуса. Красивите плажове и чистите и спокойни води на Червено море са любимо място на хората от цял свят. Курортът може да се похвали със свое училище, модерна болница, игрища за голф и тенис, както и със свой собствен футболен отбор. Развлечения като воден туризъм и гмуркане са само част от забавленията на Ел Гуна.

Собствениците на това място са сред най-богатите хора в Египет. Това са братята Haгиб Caвиpиc и Haceф Caвиpиc. Oбщaтa нeтнa cтoйнocт нa бoгaтcтвoтo им възлизa нa близo 53 милиapдa дoлapa. Двамата са синове на милиapдepa Oнcи Caвиpиc. Haceф e извecтeн ĸaтo нaй-бoгaтият чoвeĸ в Eгипeт.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 най-хубавата жена

    6 9 Отговор
    с най-хубавите деца няма да жали за Лозето . На вила с Египет охааа , юююхххууууу . е това е омазване и мъркане . мазно маце при друговерците . да води джиджи .
  • 3 Въпросът Е,Правилният Въпрос.….

    18 6 Отговор
    Кой иска да Я види на Живо....тази антиСеК--С символика🤣
  • 4 запознат

    12 6 Отговор
    Дамаджаната рашков си е купил и там имение
  • 5 Диамантената ръка

    17 3 Отговор
    Явно я чакат във вилата с голи саби и се е уплашила...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Hякой

    6 4 Отговор
    1.2.3...5,6 ...бомбета и става пак,пустиня
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 разбира се

    1 0 Отговор
    Ако е искала вила, сама е можела да си я купи.