Last news in Fakti

26 Ноември, 2013 17:51 3 648 2

Най-опасните шофьори в Зодиака

  • кола-
  • зодия-
  • шофьор

Предпочитам да се возя при 24 годишен Лъв, отколкото при 42 годишен Водолей" . Везните и Водолеите са най-недисциплинираните водачи. Скорпионите и Телците пък - най-неотстъпчиви, пише Bulgariautre.bg.

Експертите от InsuranceHotline, водеща канадска компания в автомобилното застраховане, установили странни закономерности между зодиакалния знак и склонността към пътно-транспортни произшествия. Те провели изследване върху база данни, включваща досиетата на повече от 100 хиляди клиента, подали искане за застрахователни обезщетения в рамките на 6 години. Резултатите били толкова показателни, че от компанията обмислят дали да не въведат диференцирани според зодиакалния знак размери на застрахователните вноски, тъй като неговото влияние се оказва в пъти по-съществено в сравнение с обичайни критерии като възраст или шофьорски опит. Или както изтъква изпълнителният директор на компанията Ли Роман пред Ройтерс : " Предпочитам да се возя при 24 годишен Лъв, отколкото при 42 годишен Водолей" и подчертава, че обмисля да въведе зодиакалния знак като критерий при определяне на коефициента при застраховането. В Канада той се определя според възрастта на водача. Самите резултати са достойни за астрологичен коментар, тъй като разкриват много показателни, макар понякога не толкова популярни качества на зодиакалните знаци.

За някои може би ще бъде неочаквано, но за добре запознатите с детайлите напълно логично - класацията водят Везните. Уж възпитаните, добродушни и отстъпчиви Везни са най-недисциплинираните и опасни шофьори. Резултатът става малко по-логичен, когато се сетим за колебливостта им в моментите, когато от тях се изисква взимането на решение. А както знаем  опасните ситуации на пътя изискват незабавни реакции, тъй като една секунда може да реши всичко. Неувереността и колебливостта на Везните вероятно  забавят адекватните им реакции. Риска се повишава и от друго типично за Везните качество- все пак те са кардинален знак и често се опитват да компенсират нерешителността със свръхактивност и то точно тогава, когато е необходимо да проявят сдържаност. Като например онези "досадници" образуващи колони след себе си, които след като са пропуснали няколко прекрасни възможности за изпреварване, предприемат такова, когато някой вече се е засилил зад тях.

На второ място се нареждат Водолеите, които вземат преднина най-вече поради  повтаряща се тенденция изобщо да не спазват ограниченията и правилата за движение. При това се оказва, че когато нарушението е вече установено, Водолеите никога не признават вината си и обвиняват всеки, включително и случайността, само не и себе си. Очевидно до тези завидни водещи позиции в класацията ги е довел вроденият им стремеж към свобода. Всички правила, включително и тези осигуряващи безопасността на движението, биват възприемани от тях като недопустим опит да бъде ограничена личната им свобода и инстинктивно биват отхвърляни. Това си е фундаментален проблем на Водолеите, които все пак са сатурнов знак и като такива са получили нелеката житейска задачка да се научат, че придобиването на истинска външна свобода е невъзможно без вътрешна самодисциплина. Е, имат цял живот на разположение, нека се учат, стига да не застрашават нашия.

Противно на очакванията Овните се нареждат едва на трето място, може ми защото шофирането все пак си е Марсова работа и във вените на някои от тях определено тече бензин. Все пак въпреки вродените качества, те си остават нетърпеливи и склонни към авантюри, което им осигурява място в челната тройка. Обикновено те са много умели водачи, но целеустремеността им и водещия принцип Винаги пръв зад волана могат да се превърнат в беда. Те възприемат живота като състезание и са готови да го пожертват, за да докажат правотата си, но както знаем шосето не е подходящата сцена за изясняване на взаимоотношения. Все пак заради бързите си реакции и способността си да посрещнат  критичните ситуации с адекватни постъпки, те отстъпват място на Водолеите и Везните, за което поклон! И дано това не ги амбицира да завоюват първенството и в тази класация. Няма да им бъде трудно, тъй като са врели и кипели в състезанията.

Как се представят останалите зодии може да видите тук: http://bit.ly/1iP44wm


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mtlb

    1 0 Отговор
    Пълни глупости!!!
  • 2 Zdrawko Sashew

    0 0 Отговор
    Телците, 'щото са корави говеда.
    Близнаците, защото карат двама души едновременно.
    Раците, 'щото карат на страни.