Last news in Fakti

27 Ноември, 2013 11:51 1 160 0

Животът е латино с "Акага"

  • "акага"-
  • латино-
  • парти-
  • ндк

След участието си в Музикална академия групата ще вдигне на крак зала 3 на НДК с най-доброто от латино културата


На 28 декември зала 3 на НДК ще се взриви от незабравимо MEGA LATINO PARTY „Life is Latino“ с участието на група „Акага“ и двамата най-добри български латино диджеи - Alex и Dobcho.

За най-запалените фенове организаторите от Кариока Ивент са осигурили  ограничен брой специални VIP билети с редица предимства – резервирана маса близо до сцената и дансинга, неограничена консумация на напитки и възможността безплатно да закарат своите клиенти до всяка точка на София.

VIP билетите са чудесна възможност за върлите почитатели да бъдат непосредствено до група „Акага“, а гостите, които са избрали събитието за свое новогодишно парти, да се насладят най-пълно на концерта и да са най-близо до дансинга, който в нощта на 28 декември обещава да бъде особено горещ.

Вратите отварят в 21 часа, а билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, Ticket Stream, Ticket Pro u Ticket Portal, както и във водещите търговски центрове в страната.

След участието си в Музикална академия момчетата от „Акага“ ще вдигнат на крак  зала 3 на НДК с най-доброто от света на латино културата.

Група “Акага” е добре позната на музикалните  фенове в България и една от най-популярните български банди. Откроява се с динамичното си свирене и заразното добро настроение, което пръска на концертите си. Музиката на „Акага“ представлява уникална комбинация от фюжън джаз, фънк, фолклорна музика, реге, соул и дори хип-хоп.

Музикантите от бенда са смятани за основатели на модерния български саунд. “Акага” имат издадени шест албума, като последният („20 години”) излезе в края на 2011 г. Когато се появява, „Акага“ е първата малка група извън познатите биг-бенд състави, която има брас секция като водеща в музиката й.

През първите години от съществуването си музикантите работят предимно в България, издават 3 албума („Broken dreams”„Защо” и „Когато виждаш”), а популярността им расте. Пътят нагоре продължава и формацията излиза извън пределите на страната – през 1998 и 1999 г. групата се представя на джаз фестивала в Монтрьо на сцени на открито.

През 2007 г. членове на групата са Краси Куртев (фронтмен, бас-китара), Георги Велев (тромпет, вокал), Иво Казасов (тромпет, вокал), Краси Кирилов-Джоджо (тромбон, вокал), Калин Петров (клавир), Петър Главанов (китари) и Димитър Митев-Дънди (барабани).

В този състав „Акага“ се завръщат в България и решават да направят голям концерт в Зала 1 на НДК. Публиката ги приема горещо и това е причината формацията да се установи отново в родината си.

През последните три години „Акага“ записва 5 успешни сингъла. Групата сключва договор с продуцентска компания „Монте Мюзик”, която издаде и последните им два албума и работи активно по реализиране на съвместни музикални проекти с известни български и чуждестранни изпълнители, между които Графа, Дичо, Тома, Спенс, Buzz D`Angelo, Mellow Mac, Pedro Lugo Martinez ( El Nene ) и др.

Освен с авторски парчета, „Акага“ ще изненадат публиката на „Life is Latino“ с интересни фюжън ритми, кавъри на най-добрите латино хитове, подгрявани от най-добрите български латино DJ-и.

DJ Alex открива магията на салсата през 1999 г. Скоро след това започва да пуска като салса DJ, като партитата му постепенно стават много популярни и той получава покани за участия във всички по-значителни салса събития в България. Награждаван е за най-добър салса DJ в България. Има редица участия като гост DJ в чужбина.

DJ Dobcho започва своята кариера като DJ преди 8 години във Варна. Латино партитата, които организира в няколко клуба се посещават от всички школи по танци в града. Работил като DJ с едни от най-големите имена в латино музиката, посетили България като Jimmy Bosch, Frankie Morrales. Също така с някой от най-добрите салса DJ в света. Според него музиката на парти трябва да е микс от класики и най-новите песни. Негови любими изпълнители са Ray Baretto, Eddie Palmieri, Sonora Poncena, El Gran Combo, Isaac Delgado, Hector Lavoe, и много други.

След успешното организиране на събития и партита в Западна Европа, Кариока Ивент вече се е установила в България и прави серия от събития в столицата. Първото в София  MEGA LATINO PARTY „Life is Latino“  на 28 декември в зала 3 на НДК обещава да бъде незабравимо и да събере на едно място посланици на латиноамерикански държави, почитатели на „Акага“, танцьори от всички школи в страната и любители на латино културата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА