Необходими продукти:
- 4 пилешки дробчета
- 4 пилешки воденички
- 8 пилешки сърца
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 4 картофа
- 30 г масло
- 50 г фиде
- черен пипер
- сол
- 1/2 връзка магданоз
- 1/2 връзка копър
За застройката:
- 1 яйце
- 2 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да измиете и почистите добре пилешките дробчета, пилешките воденички и пилешките сърца. Слагат се да се варят в литър и половина вода с 2 щипки сол до готовност.
Нарязаният на ситно лук и настърганите моркови се задушават в загрятото масло. Варените дреболии се оставят настрана, а в бульона се добавят нарязаните кубчета картофи, задушените лук и моркови и начупеното фиде. Варите всичко на слаб огън, докато картофите се сварят. Добавят се нарязаните пилешки дреболии.
Най-накрая приготвяте застройката, като киселото мляко се разбива с яйцето. Застройката се темперира с бульон от супата и след това внимателно и при непрекъснато бъркане се връща в тенджерата, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 от село
10:11 24.10.2023
2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
10:54 24.10.2023
3 може да пратим в газа
11:24 24.10.2023
4 Хасковски каунь
11:39 24.10.2023
5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
11:46 24.10.2023
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.