Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 14:15 1 732 2

След недоволството: Парижкият музей на восъчните фигури ще поправи статуята на Скалата

  • дуейн джонсън скалата-
  • восъчна фигура-
  • музей на восъчните фигури-
  • париж-
  • критики

Изработката на една восъчна фигура отнема 6 месеца и струва между 50 000 и 60 000 евро

След недоволството: Парижкият музей на восъчните фигури ще поправи статуята на Скалата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Музеят на восъчни фигури в Париж ще поправи статуята на Дуейн Джонсън-Скалата, след като американският актьор се оплака от "липсата на реализъм" в изображението, особено в цвета на кожата, съобщи АФП, предава БТА.

Дуейн Джонсън е от Самоа. Казах на екипа си да се свърже с музея на восъчните фигури "Гревен" в Париж. Работим по нова версия на восъчната статуя с важни детайли и подобрения, започваме с цвета на кожата, написа Джонсън в Инстаграм.

Музеят потвърди пред АФП, че ще изработи нова версия на статуята.

Генералният директор на музея "Гравен" каза, че ще бъде променено и осветлението на статуята. "Екипът ще работи цяла нощ, за да може фигурата да бъде адекватна на очакванията на феновете".

Восъчната фигура на Дуейн Джонсън беше открита през миналата седмица и провокира множество критики и подигравки. Американският комик Джеймс Андре Джеферсън-младши сравни изображението на Скалата с Дейвид Бекъм.

Музеят "Гравен" се посещава от 800 000 души годишно. В него са изложени восъчни фигури на повече от 250 известни личности. През 2018 г. статуята на Еманюел Макрон предизвика полемика заради липсата на прилика.

Изработката на една восъчна фигура отнема 6 месеца и струва между 50 000 и 60 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЗА

    0 0 Отговор
    Е прав е гусин СкалЪта-първоначалния вариант си е некво чакълче... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 2 Бреййй....

    0 0 Отговор
    Това е Волуев Великана от Русия... Прав е матовия.