Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 12:58 3 438 4

Синът на създателя на Red Bull изпълни последното желание на баща си

  • ред бул-
  • австрия-
  • последно желание-
  • основател-
  • наследник

Основателят на компанията за енергийни напитки винаги е ценял и се е грижил за служителите си

Синът на създателя на Red Bull изпълни последното желание на баща си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Марк Матешиц, наследникът на основателя на Red Bull, изпълнява едно от последните желания на баща си, който почина през 2022 г. Синът вече зарадва всички служители на бранда в Австрия чрез имейл, в който пише, че до края на този месец ще получат значителен бонус, пише аг. Фокус.

Дитрих Матешиц, основателят на Red Bull (Ред Бул) и най-богатият човек в Австрия, почина миналия октомври на 78 години след години борба с рака. Преди да издъхне, милиардерът е дал ясни инструкции, че всички негови служители в страната трябва да получат бонус от 3000 евро в знак на благодарност за тяхната преданост. Синът му, 31-годишният Марк Матешиц, следва традицията си и чрез имейл обяви на всички служители на компанията в Австрия, че ще получат бонус от 3000 евро до края на този месец, според Heute.at.

"Имам удоволствието да ви информирам, че тази година, в допълнение към процентното увеличение на заплатите от началото на 2024 г., всички служители в Австрия ще получат и бонус за покриване на инфлацията от 2023 г.", започва посланието си към служителите Марк Матешиц .

В съобщението Марк казва, че размерът на бонуса е 3000 евро, че служителите на други компании от групата, собственост на Матешиц, също ще се възползват от него, а служителите на непълно работно време ще получат част от сумата в зависимост от вида на договора им.

През 2022 г. продажбите на енергийните напитки са се увеличили с 24% до 9,7 милиарда евро, а продадените кенчета надхвърлят 11 милиарда и това се случва за първи път. Общата печалба на компанията е 1,7 млрд. евро. Матешиц, който притежава 49 процента от Ред Бул, получи над 700 милиона евро.

Роден на 20 май 1944 г., с хърватски корени, Дитрих Матешиц лансира добре известната енергийна напитка Red Bull през 1987 г., след като я открива в хотелски бар в Хонг Конг.

Състоянието му беше оценено от списание "Форбс" през 2022 г. на 27,4 млрд. евро, което го направи най-богатия човек в Австрия.

Дитрих Матешиц никога не си е представял, че ще стане най-богатият човек в страната си. Милиардерът винаги е казвал, че дължи успеха си на усилията на своите служители, на които винаги е плащал много добре и им е предоставял повече удобства. Всички служители, които работят директно за Red Bull GmbH, имат служебна кола, а тези, които се преместват от друга държава в Австрия, получават субсидия за наем, полетите на дълги разстояния се извършват в бизнес класа, а ежедневната храна на работниците се осигурява от топ доставчици, пишат австрийски медии, цитирани от Digi24.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свободен

    23 0 Отговор
    Сериозен мъж!
    Разбрал е, че след човек остава само не това какво е взел , а това какво е дал!
  • 2 Последния Софиянец

    0 15 Отговор
    Тоя нацист не е в ред. Ако Лукойл бяха направили същото, то Русия би загубила ценни милиарди в борбата срещу неонацизма. Дадените пари на ръка, ангро, ще потънат в супермаркетите и няма да допринесат за нищо
  • 3 Нашти

    4 0 Отговор
    Буклуци , местните бизмесмени, гледат как бачкаторите да им дадат по толкова пари
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.