Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 15:15 2 862 7

7 места по света, където ще ви дадат пари, за да се преместите там

  • преместване-
  • заселване-
  • село-
  • подпомагане

Вижте кои 7 страни биха ви платили, за да се заселите там

7 места по света, където ще ви дадат пари, за да се преместите там - 1
Снимка: Shutterstock

Този списък няма да включва страни от Третия свят, въпреки че е логично да се предположи, че те се интересуват от привличане на квалифицирани кадри от чужбина.

Много по-често Северна Америка и Европа са готови да плащат за нови жители - там проблемът с излизането на младите хора от селските райони, умирането на села или малки градове е най-остър. А местните власти изобщо не харесват това.

Вижте кои 7 страни биха ви платили, за да се заселите там:

1. Гърция

В Атина или Халкидики емигрантите не са добре дошли, но на остров Антикитера ги очакват с отворени обятия. Там остават твърде малко млади хора и квалифицирани кадри, всички се опитват да заминат за континента. На желаещите да се установят в това живописно място са обещани 500 евро месечна издръжка и жилище. Условието е да живеете там поне три години.

2. Испания

Родното място на паелята, Гауди и фламенкото ще плати на всяка двойка по 3000 евро, за да се премести в техните земи, и още толкова, ако имат дете. Едно предупреждение: ще трябва да се установите в малкото селце Понга - на 6,5 часа път с кола от Мадрид, но само на час с кола от брега на Бискайския залив. В Понга има много малко забавления и млади хора, но ще трябва да живеете там поне пет години.

3. Италия

В Италия няколко селища са готови да инвестират финансово в имигранти. Село Санто Стефано ди Сесанио (точно в средата на Апенинския полуостров) кани тези, които са готови да отворят собствен бизнес тук. Гарантирани са им 20 000 евро за развитието му и около 600 евро на месец за издръжка. Трябва да прекарате поне пет години в Санто Стефано ди Сесанио.

За преместване в село Кандела (на 2 часа път с кола от Неапол) на необвързаните ще бъдат платени 800 евро, на двойки без деца - 1200 евро, семейства с деца - от 2000 евро плюс данъчни облекчения и социални помощи.

Тези, които се преместят в село Бормида (на час път с кола от брега на Лигурско море), ще бъдат подпомогнати с надбавки, започващи от 2000 евро, и отстъпки за жилища под наем.

4. Канада

Тази страна се интересува предимно от млади учени. В Онтарио им се обещават, освен всякакъв вид помощ при намиране на работа и документи, но и надбавка от 20 000 канадски долара (13 600 евро).

Там имат нужда от работници в петролния, газовия и земеделски щат Саскачеван. Премествайки се тук, можете да получите 7000 CAD (4700 евро). Властите ще очакват да се установите тук завинаги.

5. САЩ

Америка също е готова да плати на тези, които искат да станат нейни граждани, но това не се отнася за всеки щат и град в страната.

Например, съгласно програмата Challenge Detroit, имигрантите в Детройт имат право на 2500 долара като компенсация за разходи по преместване, помощ при намиране на работа и наемане на жилище. Тези, които изберат Аляска за свое място на пребиваване, ще получават от 2800 долара годишно.

6. Швейцария

Изненадващо, дори в Швейцария има опция за преместване с допълнително заплащане. Село Албинен в кантона Вале, което предлага живописни гледки към заснежените планини, е щедро към пришълците: те ще бъдат подпомогнати с 25 000 швейцарски франка (26 200 евро).

Но тук има повече условия. Първо, имигрантът не трябва да е на повече от 45 години. Второ, ако не е швейцарски гражданин, трябва да е бил в страната поне 10 години до момента, в който се премести в Албинен. И ще трябва да живеете там същото време.

7. Япония

За хората, които не се страхуват от пълна липса на жители, с изключение на някой и друг пенсионер, подходящ вариант е японското село Мишима, югозападно от остров Кюшу. Тези, които се преместят там, ще получават месечна помощ в продължение на три години, ще имат право на еднократно плащане от около 126 000 йени (800 евро) и дори една крава на домакинство.

Но трябва да се има предвид, че селските старейшини трябва да одобряват кандидатурите на пришълците, ако те не са японци. В Мишима не можете да разчитате на забавление, но ще имате тежка работа - дори и да ядете с голяма лъжица. По-точно с големи клечки.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Така така

    10 0 Отговор
    Аз вече си го преместих а вие идете където искате тва си е капан за наивници
  • 4 ако сте хора

    5 0 Отговор
    моля разпростанете тази новина по гетата на всички градове и по врачанските села слатинския регион… и така нататък може да имаме късмет
  • 5 агресирапутин

    3 1 Отговор
    И в Сибир също предлагат.
  • 6 Сталин..

    3 4 Отговор
    А най-много желаещи за преселване се търсят в Рашия- кой да оре разораната селина, кой да калява стОманата..кой да дои мажки олени в Сиберията, място ще намерим за всички. Особенно на север..ше бачката даром, за да се стоплите..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.