Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 11:32 842 6

Емблематичната риза на Принс от Purple Rain се продава на търг (СНИМКИ)

  • пърпъл рейн-
  • риза-
  • тоалет-
  • дрехи-
  • търг-
  • вещи-
  • принс-
  • purple rain

На търга ще бъдат предложени над 200 вещи на покойната музикална легенда

Емблематичната риза на Принс от Purple Rain се продава на търг (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Почитателите на Принс, който беше известен с екстравагантните си тоалети, почти толкова колкото и с хитовете си, ще имат възможност да се сдобият с част от разкошния гардероб на покойния музикант на онлайн търг тази седмица, съобщава Асошиейтед прес.

Колекцията, включваща повече от 200 предмета, е събрана от френски колекционер, който първоначално се е надявал да създаде музей в чест на музиканта, но по-късно се е отказал от този план, съобщава бостънската аукционната къща „Окшън“, която ръководи продажбите.

Колекционерът се е свързал с лица, които са работили в тясно сътрудничество с Принс, за да събере предметите, тъй като е вярвал, че определящият тенденциите артист, който почина през 2016 г., е бил не само музикален виртуоз, но и модна икона, допълват от аукционната къща.

Един от акцентите на търга е пищната бяла риза с жабо, носена от Принс по време на изпълнението на песента Purple Rain на Американските музикални награди през 1985 г. Аукционната къща оценява стойността ѝ на 15 000 долара, пише БТА.

Според Боби Ливингстън от „Окшън“ търгът проследява еволюцията на Принс в музиката и модата от ерата на Purple Rain до смъртта му.

На търга се предлага и костюмът на Принс от филма Under the Cherry Moon („Под черешовата луна“) от 1986 г., с който той дебютира и като режисьор. Аукционната къща оценява костюма на 45 000 долара.

Сред другите предмети на търга са чифт сини ботуши с висок ток от турнето Act I, оценени на 20 000 долара, специално изработен златен сценичен костюм с любовни символи, оценен на 10 000 долара, синя негова китара Schecter „Cloud“, оценена на 4 000 долара и шапка с верижка.

В допълнение към модата този търг включва оригинални полароидни фотографии, мастъркасети на хитови албуми и официална документация за неговите филми и музикални клипове. Наддаването за търга приключва в четвъртък.

По-рано тази година родният щат на Принс - Минесота, го почете, като преименува на негово име участък от магистрала, който минава покрай дома му в Пейсли парк. Мастилото, с което губернаторът подписа законопроекта за преименуването, беше лилаво - знаковият цвят на Принс.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    2 3 Отговор
    Купувам я за Зеленски, че да смени малко потника.
    Дано не прана обаче, щото той не носи прани дрехи.
  • 2 Соваж бейби

    0 1 Отговор
    На 100 процента далавера,е това е тарикатска работа как да вземеш парите на богатите ,втора употреба парцалаци може и мигроби да има вече по дрехите?
    Първо тези дрехи ако са автентични негови колко се потил с тях ?след време всяка материя се променя особенно белият цвят не се глади ако не се облича днес или утре защото пожълтява.Ако е Haute couture не се пере или с специална машина .Бижюта ,камъни може да предаде много негативна енергия на следващият собственик.Така или иначе от този нищо не искам от този,искам само една китара на Кърк Хамет и Дейвид Наваро някой от любимите им с автограф лично докато са живи да ми подарят ама нямам толкова пари да им предложа колкото са им на сърце за да ги имам.

    Коментиран от #4

  • 3 !!!!!

    0 4 Отговор
    Кой го интересуват музикалните отрепки на запада?
  • 4 Идън

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Соваж бейби":

    Соваж, тези тоалети и вещи не се купуват зада се носят и употребяват- те имат антикварна стойност и някои хора си правят колекции.Принс е носил обувки с токчета- бил е нисичък- 1. 57. Имал е стая с религиозни книги и сам е проповядвал. Бил е на няколко пресечки от мястото на убийството на Джон Ленън - в момента на изстрелите. Ако говорим за китари- бих искала един бял Фендер Страт на Ричи. Богът на китарата. Добре е че мечтите поне са безплатни.

    Коментиран от #5

  • 5 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Идън":

    Винаги съм се чудила на такива хора,защо си купува такива дрехи?!Първо веднъж ги облича манекенката не съм сигурна дали се продава първия брой пише дата и коя бройка е ,слагат ги в специални стаи с вентилация и на тъмно,ниска темепартура навити в разни неща пипат с ръкавици това в архивана модната къща .Звездата облече веднъж този модел и?само дето развалят очите на хората които шият на ръка ден и нощ тези неща тежък труд финал за нищо само пълнят в стидени стаи и плаща в + за ток .Хората не сме кукли Барби,за булченска рокля съм ок после седи в дресинга за спомен ама за друга дреха не бих пръснала толкова пари.Жалко за мечтите ни Идън виж колко са земни на практика това са хора а пътя до тях с такива хора като нас без слава и потомствени барони бариерата е само пари ,колко гадно не е като Мъск който иска да си кара колата в космоса това е лудост нали разликата.
  • 6 Идън

    1 0 Отговор
    Купува ги защото това са нищожни пари за някои- бълха го ухапала. Въпросът е къде отиват после парите от къщата.Има търгове с благородни каузи - това го разбирам. Иначе е преливане и въртене на средства от един в друг. Някои имат пари за сто живота- и какво от това като човек умира така- както е дошъл- гол и сам.