Last news in Fakti

18 Ноември, 2023 18:26 1 870 4

Как да предпазим дома си от набези на крадци с идеите от "Сам вкъщи"?

  • сам вкъщи-
  • кевин макалистър-
  • предпазване-
  • защитаване-
  • крадци-
  • обирджии-
  • маколи кълкин

Покрай Коледните и новогодишни празници се засилват нападнатите от обирджии домове, но киното ни е предало някои гениални идеи

Как да предпазим дома си от набези на крадци с идеите от "Сам вкъщи"? - 1
Снимка: Shutterstock

Доцентът от катедрата по безопасност на живота и методи на обучение на Държавния университет по образование Сергей Сумкин даде ценни съвети как да защитите къщата си от нагли крадци през зимата и в частност покрай празниците, когато набезите се увеличават значително.

Според Сумкин в никакъв случай не трябва да споделяте къде се намирате, ако не сте си вкъщи, в социалните мрежи. Подобни публикации могат да привлекат крадци.

"Използвайте триковете от филма "Сам вкъщи": ​​създайте впечатление, че в дома има някой. Използвайте таймери, за да включите осветлението в къщата за определено време, свържете радио към таймера, за да създадете фонов шум."

Сумкин съветва още да се монтира осветление със сензори за движение, така че съседите да виждат, когато някой непознат влезе в имота. Експертът препоръчва да помолите съседите да следят дома ви през зимата, ако имате такива, на които се доверявате. Той отбелязва, че съседите не трябва да влизат твърде често в къщата или апартамента, а просто да минават и да проверяват за признаци на натрапници.

Сумкин казва, че ако живеете в къща, е важно да се подрязват храсти и дървета, така че това, което се случва в двора ви, да се вижда с просто око.

Доцентът съветва да укрепите допълнително прозорците и вратите и да поставите капаци или решетки върху тях като допълнителна защита.

Експертът отбелязва, че най-ефективния начин да изплашите крадците е да заложите на охранителна фирма. Частната охрана бързо ще реагира на повикване и ще защити къщата от нежелани гости. Алармите при влизане също са отличен вариант за сплашване на крадци, понеже, ако живеете в блок, обичайно са толкова силни, че целият вход ще разбере, че някой се опитва да влезе в дома ви.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хаха

    5 0 Отговор
    Заложил съм Вълчи и Мечи капани шлюси 🤡
  • 3 бай Гъдю

    3 0 Отговор
    Хич не им пука! Радиото си свиреше, светнато навсякъде и всичко преровено, изтърбушено и ценното обрано... Само Крумови закони трябват!
  • 4 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор
    Най-сигурният начин да си предпазите дома от крадци е да си стоите вкъщи! Този съвет с фоновия шум е иди отски! Нали не искате като легнете да спите, да чувате музика, реклами и кскво ли още не? Аз имам такъв съсед. На почивка 10 дни, лампите му светят непрекъснато денонощно и уредбата бичи, басите - бум бам бум бам. Малоумникът не проумява, че с лампите се издава, като светят непрекъснато!