Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 11:45 1 658 5

Мощна магнитна буря ни връхлита до дни

  • магнитна буря-
  • смущения

Ето как да се предпазим

Мощна магнитна буря ни връхлита до дни - 1
Снимка: Shutterstock

Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 25 ноември. Според данните от Националната агенция за океански и атмосферни изследвания на САЩ (NOAA), тя ще е от клас G1-G2, пише Meteobalkans. Възможни са слаби смущения в комуникационните мрежи и дори прекъсване на интернета на места в Азия и Европа.

Кога да очакваме геомагнитна буря от изригването?

Основният му поток е насочен към Земята, което ще предизвика магнитна буря на 25 ноември. Засега прогнозите са за средна по-сила геомагнитна буря, но астрономите предупреждават, че две големи слънчеви петна се обръщат към Земята.

Какво може да ни причини магнитната буря?

Обикновено смущенията, породени от нея, влияят неблагоприятно на възрастните и на хората със слаб имунитет. Тези, които са чувствителни към явленията, могат да почувстват отпадналост, главоболие, неразположение, колебание в кръвното налягане и слаба концентрация.

Как да се предпазим?

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Доста помага и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа навън, но и не прекалявайте с разходките. Не е препоръчителна консумацията на тежка храна, както и продължително застояване в затворени помещения без чист въздух.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хейтър

    6 0 Отговор
    Яко неграмотно население, но да пишеш "по-сила" и да си автор е трагедия. Четете малко, неандерталци!
  • 2 хаха

    3 2 Отговор
    Дрън дрън ярина! И какво да "тримириме" само на вода ли?
  • 3 Дмитрий 🐶-ков 🐾

    3 2 Отговор
    Пак ще имате червени "сияния". Този път дано не забравите да изблеете три пъти по залез слънце, застанали на челна стойка пред портрет на Хаитянина от Посолството.

    Коментиран от #4

  • 4 звездите ми го говорят

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дмитрий 🐶-ков 🐾":

    Този стил ми е познат. Подозирам, че в същото време ти пък ще изгрухтиш 3 пъти на килимчето.
  • 5 Умен по цялата глава

    1 0 Отговор
    Щом връхлита магнитна Буря,значи има мощно Слънчево изригване...Щом има изригване,значи има Слънчев вятър който издухва Космическите излъчвания и спира образуване облаци..Щом няма Облаци,ще има Слънце...Значи след 25 ти ще е топло!!!Глобалното Затопляне е следствие от безпрецедентна Слънчева активност !!!