9 Декември, 2013 16:57 1 729 0

Българка номинирана за "Грами"

  • награди-
  • грами-
  • добринка табакова-
  • номинации-
  • българка

Обявиха номинираните за престижните музикални награди

В Съединените щати бяха обявени номинациите за престижните награди "Грами" за 2014 г. В списъка с номинираните тази година е и една българка. Композиторът Добринка Табакова ще се състезава в новата категория на наградите - "Най-добър сборен албум с класическа музика". Авторката, която е родом от Пловдив, е в надпреварата за албума с изцяло нейни творби на име "Струнни пътеки" ( "String Paths").

Преди 11 години Табакова получи награда за написването на химна "Възхвала" в чест на Елизабет II.

С най-много номинации тази година е Джей Зи, пише вестник „Гардиън“. Името му присъства във всички рап категории (общо 9), включително и за рап албум с албума си Magna Carta Holy Grail. Песента на рапъра Holy Grail използва текст от може би най-известното парче на Нирвана – Smells Like Teen Spirit, което прави Кърт Кобейн, Дейв Грол и Крис Новоселич едни от авторите, номинирани за най-добра рап песен.

Джей Зи е плътно следван от Кендрик Ламар, дуета Макълмор и Райън Луис, Джъстин Тимбърлейк и Фарел Уилямс, всеки от които е номиниран в седем категории. Името на Дрейк също намира място в доста от категориите – цели 5.

Макълмор и Райън Люис имат реалните шансове да се превърнат в най-големия пробив за 2013 г. на наградите "Грами". Двамата се готвят да отнесат наградата за "Най-добър нов изпълнител". В тази гатегория те се съревновават с Ламар, кънтри певицата Кейси Мъсгрейвс, Джеймс Блейк и Ед Шийрън. Двамата са номинирани и в два от най-престижните категории  „Най-добър албум на годината“ и „Най-добра песен на годината“ както и в три рап категории.

Номинирани за най-добра песен са още „Roar“ на Кейти Пери, „Locked Out Of Heaven“ на Бруно Марс, „Just Give Me A Reason“ на Пинк и „Royals“ на Лорд.

В категориите за най-добър рок албум тази година присъстват имена като "Блек Сабат", Дейвид Боуи, "Лед Цепелин" и Нийл Йънг.

Тържествената церемония по раздаването на наградите "Грами" ще се състои на 26 януари следващата година в Лос Анджелис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА