Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 12:32 2 258 11

Здравословни проблеми застигнаха семейството на емблемата на "Минута е много" - Петър Вучков

  • петър вучков-
  • семейство-
  • проблеми-
  • жена-
  • водещ-
  • минута е много

Водещият се грижи непрекъснато за жена си Вихра, която претърпяла тежка контузия

Семейни неволи сполетяха култовото лице на БНТ Петър Вучков. Легендарният водещ на обичаното от поколения българи предаване "Минута е много“ от няколко седмици насам живеел в същински ад заради здравословните проблеми на съпругата си.

Вихра паднала и се контузила жестоко. Счупила няколко ребра и последиците от инцидента били много сериозни. След болничния престой тя била изписана, но най-трудното дошло, когато се прибрала у дома. Жената на Вучков не можела да мръдне от леглото. Нуждаела се от неговата помощ 24 часа в денонощието и той поел ролята на неин болногледач, вместо да наемат жена, която да върши тези задължения срещу заплащане. Водещият бил изключително притеснен, но не му тежало да полага грижи за половинката си, която много обичал. Прогнозата на лекарите била оптимистична, но възстановяването ѝ щяло да отнеме време. Тя изпитвала силни болки, но не падала духом, пише "Ретро".

85-годишният култов водещ не отделял поглед от Вихра, защото досега тя винаги е била неговата най-силна опора. Самият той има преживени множество операции, последната от които бе преди по-малко от две години. Тогава Мистър "Минута е много“ претърпя сложна интервенция на щитовидната жлеза. Неотдавна оперира и очите си. Телевизионният доайен има и 4 байпаса на сърцето, които да го държат в кондиция.

"При всичките ми операции Вихра беше при мен в стаята като съпруга, санитарка, каквото щете. Това за мен е нормално семейство. Всичките тези изроди, които си бият жените, това е съвсем друга работа. Ние такива не познаваме. Неприятните неща са само независимите от нас – това са болестите, нищо друго“, казва ефирната легенда за любимата си жена, с която нямат брак, но се обичат безкрайно.

Тя е негова трета официална половинка. Първата му съпруга е Цветана Манева, но бракът с нея е доста краткотраен. Втората му съпруга си отива след заболяване и Вучков остава сам с двамата си синове. После среща Вихра, която също има син. Трите момчета израстват заедно и си подават ръка при нужда. Първият син Иван завършва режисура на монтажа и работи като компютърен специалист. Вторият – Никола, завършва фармация, съпругата му също. Живеят охолно в Швейцария, хвали се тв легендата. Третият син Петко, който е биологично дете на Вихра, завършва счетоводство. "Считам го за свое дете. Той е в САЩ заедно със съпругата си – китайката Локсий, и невероятното им дете Зоуи. Моята внучка! Дете, което свири фантастично на пиано“, казва Вучков.

С Вихра са благодарни, че децата не са ги оставили и им помагат много, особено финансово. Въпреки дългия си стаж на малкия екран водещият получава едва 523 лева пенсия. За мизерните пари той вини именно работодателите си от телевизията майка, които години наред го осигурявали на минимума.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Старост

    11 0 Отговор
    нерадост .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АБВ

    2 5 Отговор
    Преместих го точно за тоя
  • 6 Леля Кристи

    4 3 Отговор
    Много българи не могат да си позволят да се подложат на необходимото лечение и операции през 2 години и живеят с болежките си години наред. Мрат масово на по 40 години, падат по улиците като круши, вдига ги директно катафалката. Без да имат късмета и възможностите да доживеят до заветните 85 години както мистър "Парите са ми малко".
  • 7 Леля Кристи

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ако беше работил в мина, щеше гробът му от поне 20 години да е безименен, а той отдавна забравен, защото е починал на 40-годишна възраст с куп болести, потънал в борчове и мизерия, във все още социалистическа България.
  • 8 Без име

    1 3 Отговор
    И какво ни интересува това?!Колко много други хора са дори още по-зле,но никой не се интересува от тях!

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.