Last news in Fakti

5 Декември, 2023 14:20 697 2

Община Челопеч събира благотворителни средства за детска клиника в София по време на коледните си тържества

  • община челопеч-
  • благотворителност-
  • коледа-
  • програма

Празничната програма стартира на 1 декември на площад “Освобождение” в Челопеч

Коледните празници обикновено са онова време от годината, когато хората отварят сърцата си и даряват част от поминъка си на нуждаещите си. Именно в този дух ще протекат коледните празници в Челопеч. Всички жители на общината ще се съберат заедно, но с мисъл да помогнат - събраните средства ще бъдат насочени към Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към СБАЛ по Детски болести “Проф. Д-р Иван Митев” в гр. София.

Празничната програма стартира на 1 декември на площад “Освобождение” в Челопеч, когато тържествено бяха запалени коледните светлини за тази година. Специален гост на събитието беше звездата Орлин Павлов в компанията на музикален бенд и танцьорките от балет “Нова”. Имаше още лазерно шоу, приказни герои на кокили и възможност за моментни снимки.

На 9 декември ще се проведе спортният празник “Спортист на Челопеч”, а седмица по-късно - на 16 декември, децата ще напишат своите писма до Дядо Коледа. В същия ден ще се проведе и коледното тийн парти за тийнейджърите в общината.

На 21 декември е време за коледния благотворителен концерт на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, който ще стартира от 18 часа на площад “Освобождение”. На следващия ден ще бъде открита и ледената пързалка на Челопеч в двора на училището, а на 23 декември ще се състои още един благотворителен концерт - на Народно читалище “Труд и постоянство 1901”.

В деня на Коледа - 25 декември, жителите на общината ще могат да се насладят на инициативата “Коледна мания в Челопеч”, а на следващия ден и на арт базар и изложба, а също така и на благотворителен концерт на вокална група “Средногорски звън” с гост изпълнители от с. Мирково. Коледната програма на Челопеч ще завърши на 27 декември, когато на пл. “Освобождение” ще се проведат благотворителен кулинарен търг и благотворителен концерт със специален гост - поп-фолк звездата Райна.

За събитията с вход ще се заплаща символична сума от 2 лева, които ще бъдат насочени за подпомагане дейността на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към СБАЛ по Детски болести “Проф. Д-р Иван Митев”.

СБАЛ по Детски болести “Проф. Д-р Иван Митев” е една от малкото специализирани детски болници в страната, но заведението се нуждае от средства, за да продължи да функционира нормално, да обнови материалната си база и да лекува децата на България. Община Челопеч, начело с кмета инж. Алекси Кесяков, прие присърце каузата на детската болница и ще положи усилия, за да подпомогне дейността ѝ.

Инж. Алекси Кесяков стартира своя шести мандат като кмет на Община Челопеч. Пред Българското национално радио той отчете, че за последните 20 години са свършени множество позитивни неща за благополучието на населеното място.

“Гордея се, че успяхме да превърнем Община Челопеч в едно приветливо място, желано от много хора като място на живеене, техен дом. Има голям интерес към това, което подсказва, че сме се справили”, сподели пред БНР инж. Алекси Кесяков.

Относно предстоящите коледни празници в Челопеч, инж. Кесяков сподели: “Всяка седмица ще имаме интересни събития, като сме се опитали да направим програмата така, че да бъде интересна за всички - от най-малките до най-възрастните.”

ПРОГРАМА

16.12.23г. – 11,00ч., „Пред Коледна Какафония” – шоу за деца и писане на писма до дядо Коледа.

16.12.2.23г. – 17,00ч., Коледно тийн парти

21.12.23г. - 18,00ч., Благотворителен коледен концерт на Основно училище "Св. св. Кирил и Методий"

22.12.23г. – 14,00ч. Откриване на ледена пързалка.

23.12.23г. - 18,00ч., Благотворителен коледен концерт на Читалище „Труд и постоянство – 1901“.

25.12.23г. „КОЛЕДНА МАГИЯ В ЧЕЛОПЕЧ“

9:00 ч. – Раздаване на подаръци от Дядо Коледа при ледената пързалка, Езда на пони, Големият тиган с челопешка кавърма; Коледарска група „Челопеч“; Откриване на благотворителен базар на децата от ОУ, ДГ и ЧПГЧО и занаятчийски коледен базар; Детска коледна работилница за сурвачки и гевреци; Греяно вино; Състезание по бързо рязане на подправки;

17:00 ч. – Концерт на Нели Петкова и Духов оркестър „Виво Монтана“

26.12.23г., 11:00 ч. – Откриване на изложба на изобразително изкуство (картинен базар); 17:00 ч. – Благотворителен коледен концерт на ВГ "Средногорски Звън".

27.12.23г., 17:30 ч. кулинарен благотворителен търг и Благотворителен концерт с участието на Райна.

Община Челопеч събира благотворителни средства за детска клиника в София по време на коледните си тържества


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от стадото

    2 0 Отговор
    Дънди само наблюдател ли го играе
  • 2 що се морят

    1 0 Отговор
    Толкова ли немат некоя излишна златна бучка?