Last news in Fakti

13 Декември, 2013 13:04 3 195 5

Джеймс Бонд - импотентен и на прага на смъртта

  • джеймс бонд-
  • алкохолик

Лекари разкриват истинската същност на агент 007 – той е непоправим алкохолик

Водка мартини „разбъркано, не разклатено” е една от най-цитираните реплики на Джеймс Бонд. Оказва се обаче, че най-обичаният таен агент на Нейно величество, заради влечението си към чашката, ще остане импотентен и е на прага на смъртта, пише Би Би Си.

Група британски лекари, анализирали обстойно романите на Йън Флеминг за Джеймс Бонд съобщават, че агент 007 дневно изпива алкохол равняващ се на една и половина бутилки вино.

Според тях той определено не е човекът, на когото тайните служби трябва да се доверят за обезвреждането на ядрена бомба. Лекарите разкриват истинската природа на 007 – той е непоправим алкохолик.

В действителност, в идеалния случай, коктейлите с мартини и водка трябва да се "разбъркват", а не да се „разклащат“, пишат лекарите. Те подозират, че известната фраза на Флеминг е свързана с "треперенето на ръцете, предизвикано от употребата на алкохол", защото "при това равнище на употреба Джейм Бонд е подложен на висок риск от заболявания, свързани с алкохола и преждевременна смърт".

Лекарите в Дерби и Нотингам са прочели 12-те романа за Джеймс Бонд в свободното си време. С тетрадка и химикал в ръка те увековечили всеки един ден и всяка една напитка на харизматичния таен агент.

С изключение на 36-те дни, в които Бонд се е намирал в затвора, в болница или клиника, шпионинът поглъща по 1150 единици алкохол за 88 дни. Това прави средно 92 единици алкохол седмично - около пет коктейла „водка мартини“ за денонощие, което е четири пъти над препоръчителната доза за мъже във Великобритания.

"Ние признаваме, че честите срещи с международни терористи могат да доведат до пиене, но ще посъветваме г-н Бонд да се консултира с лекар и да намали консумацията до по-малко опасни равнища", е заключението на лекарите.

Патрик Дейвис, консултант по детска реанимация в Университетската болница в Нотингам, заяви пред Би Би Си : "Може би не искате този човек да обезврежда ядрена бомба“.

"Той е много обаятелен, получава всички момичета и това е напълно несъвместимо с начина на живот на алкохолик, който той живее." Агент 007 е подложен на "значителен риск от развитие на заболяване на черния дроб - цироза, импотентност или други проблеми със здравето, свързани с употребата на алкохол, да пострада сериозно или да умре заради своя алкохолизъм", казват още лекарите.

От книгите на Флеминг става ясно, че Джеймс Бонд консумира по една напитка средно на седем страници текст. От консумираните 317 напитки уискито е на първо място с голяма разлика – общо 101 уискита, от които 58 бърбъна и 38 скоча. Следват шампанското, сакето и едва тогава е прословутият коктейл водка мартини. независимо какъв е алкохолът едно остава сигурно - таен агент No 1 на Великобритания има сериозни проблеми с него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Скрудж

    0 0 Отговор
  • 2 Николай Попов

    1 0 Отговор
    пет коктейла „водка мартини“ за денонощие ама и по две мадами на денонощие оправя за същото време
  • 3 Фанети Мазакура

    2 0 Отговор
    Това е Бонд. За него пет коктейла не са като пет коктейла за който и да било друг. Като не можете да обезвреждате ядрени бомби и да пиете, защо пишете статии наляво и надясно?
  • 4 по темата

    0 0 Отговор
    Група английски шматки(лекари - така тука определят некадърните островни убийци).
  • 5 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    То пък ако доживее до дълбока старост, голяма далавера няма що....