Last news in Fakti

15 Декември, 2023 08:26 1 373 8

Ето как Лили Иванова пази гласа си преди големите концерти в София

  • лили иванова-
  • глас-
  • концерти

Певицата говори колкото се може по-малко непосредствено преди сериозни изяви

Ето как Лили Иванова пази гласа си преди големите концерти в София - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарната Лили Иванова спря да говори. Примата прави това, за да пази гласа си за големите предколедни концерти на 15 и 16 декември. Лили има практики и ритуали преди големи изяви, които стриктно спазва вече години наред. Една от тази практики е да говори колкото се може по-малко непосредствено преди сериозни изяви, каквито са тези в края на годината.

Причината за това е проста - да запази състоянието на гласните си връзки. Намалявайки разговорите, певицата се предпазва и от вероятността да пипне някой вирус, особено в тази част на годината.

Мълчанието не е единственият трик, който кралицата на естрадата използва, за да има здрав и силен глас. За закуска примата на естрадата хапва само мед. Пчелният еликсир смазвал гласните връзки и подпомагал пеенето, особено сутрините, когато гърлото е пресъхнало от дългия сън. В меда има и много антиоксиданти, които предотвратяват възпалението. А с възпалено гърло не може да се пее.

Изпълнителката на "Ветрове" също не пропуска и добре да се наспи. Сънят е изключително важен за певицата. Въпреки че в напреднала възраст спането става все по-трудно и кратко, Лили държи да бъде поне 8 часа под юргана. За да има най-качествената почивка, тя си е осигурила чаршафи от естествена коприна.

Скоро певицата пусна няколко фотоса от последните репетиции, където съсредоточено прави последни преговори на хитовите си песни заедно с оркестъра си. Оттогава Лили със сигурност вече е влязла в специалния си възстановителен период, където трябва да обръща внимание само и единствено на своето здраве.

В навечерието на концертите си емблематичната звезда пусна цял коледен комплект на промоция. В него се включва последният ѝ албум, тениска със силуета на певицата, както и автобиографична книга с личен автограф, пише "България Днес".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 как

    11 7 Отговор
    С плейбек.
  • 2 Мнение

    10 6 Отговор
    Тази е болна от алчност за пари. Ще пукне на сцената наистина. По-добре да напише книга "Основаването на България през 681 година". Все пак е била пряк очевидец на събитието.
  • 3 Стига

    8 4 Отговор
    с тази отвратителна и безсрамна жена.
  • 4 Бай Митко

    7 2 Отговор
    За слушане на песните и ДА, но от доста време не е за гледане!
  • 5 Роза

    5 3 Отговор
    И други възрастни хора имат нужда от грижи за здравето си,но нямат финансова възможност.Лили е една самовлюбена нарцистична старица,която живее само с миналото!Не може да се примири,че гласът и вече никога няма да е същия,и че старостта е естествения край на всеки живот!
  • 6 Мнение

    6 2 Отговор
    Съвсем изкуфя и полудя на стари години,не че и преди не е беше такава! Не можа да се се освободи от комплексните си! Човек без стил и култура е тя и как ще е, като дамата тя е безкултурна! Добре ще е,не само да не говори,но и да спре да пее,да не се излага повече! А за сценичното и поведение да не говорим! Както се казва, простотия до шия!
  • 7 незнайко

    4 2 Отговор
    Време е да се откаже от изявите си на сцена ! Колкото и да си велик края наближава а с това и конциртите ! Нека да я помним като млада а не сега като ВЪЗРАСТНА !
  • 8 Гост

    2 2 Отговор
    Това е знак да слиза пот сцената. Вече е антика ,