27 Декември, 2023 22:14 9 105 12

Как се държи мъжът, когато обича?

  • любов-
  • обича-
  • връзка-
  • взаимоотношения

Истинската любов се основава на четири стълба – внимание, подкрепа, разбиране, грижа

Как се държи мъжът, когато обича? - 1
Снимкa: Shutterstock

Лесно е да разберете намеренията и чувствата на някого, ако той говори за тях директно. Но в повечето случаи такъв диалог или изобщо не е подходящ, или е изключително трудно да се започне.

Мислейки за това как се държи мъжът, ако харесва жена, но иска да го прикрие, най-често обръщаме внимание на очевидните усилия и средства, инвестирани в обекта. Но, внимание - истинските чувства се проявяват съвсем различно!

Любовта ни кара да искаме да се грижим и защитаваме. Ние започваме да възприемаме обичаният човек като част от собствената си личност, защото ментално той вече присъства в нашето лично пространство.

Истинската любов се основава на четири стълба – внимание, подкрепа, разбиране, грижа.

Асоциации между мъжете и жените

Хитрите жени знаят добре как да пристрастят мъжа към себе си – избират само подаръци, които мъжът често ще вижда или използва. В същото време инструментът за „интриги“ работи добре – умната жена умее да предизвиква интерес, любопитство и тайни желания, а след това забавя темпото.

Когато мъжът е влюбен, той подсъзнателно вече формира фантазии, свързани с обекта на неговата любов, а личният ѝ живот го интересува живо.

Влюбеният мъж се стреми да знае повече от другите

Влюбеният мъж не само изпитва повишен интерес към обекта на своята любов, но и започва да тества степента на интимност. Ние не обсъждаме всичко с приятели и особено с познати, най-интимните неща казваме на тези, на които имаме пълно доверие. Точно в това иска да се увери мъжът.

Той разпитва за отношенията с колеги, майка, брат, приятели. Знае истории от живота на жената, които другите не знаят. Поне той си мисли така. И се обижда, ако в отговор чуе фрази от рода на: „Какво значение има?“, „Това е лично“, „Това не те засяга“.

Историята с шапката

Истинската любов не е в цветята и подаръците. Този, който обича, винаги ще те пита дали имаш шапка, когато е студено. Има много варианти на тази фраза, но същността се свежда до едно - мъжът проявява грижа в малките неща. Но има и нещо друго.

Понякога дамите бъркат опита за контрол с обикновена грижа. В първия случай има повече забрани и инструкции: „Не се обличай така“, „Свали това“, „Не ходи там“, „Не говори с този“. А във втория, мъжът ще ви посрещне от работа вечерта, ще ви предложи да ви придружи, ще ви донесе храна, ако сте в болницата.

Трудно е да се дадат конкретни примери, но е важно да се разбере, че правилният избор на сродна душа ще зависи от способността да се прави разлика между злоупотреба и искрена грижа. Истински любящият мъж се стреми да създава комфорт, както емоционален, така и физически.

Реакция към конкуренцията

Когато мъжът не изпитва чувства към определена жена, той няма против да слуша историите ѝ с други мъже. Било то бивши или такива, които общуват с нея в момента. Можете да обсъждате гаджета си с приятел, да разговаряте за минали връзки, да разберете неговата мъжка гледна точка, да поискате съвет. Влюбеният мъж е различен – той ще реагира на подобни разговори и от тази реакция може да се разбере много.

Естествено, той иска да чуе следното: „Бившите са минало, те изобщо не ме интересуват“. И „Вече нямам никого, освен теб“.

Желание за помощ и подкрепа

Друга особеност на влюбеният мъж е склонността му да помага и да решава проблемите на жената, в която е влюбен.

Но на всеки етап от живота е важно да чувстваме, че не сме сами. Това е любовта - когато знаеш със сигурност, че личните ти граници ще бъдат запазени, никой няма да направи нещо вместо теб, но всеки път любимият ще застане зад теб и ще ти каже: „Аз съм с теб, каквото и да се случи. Обичам те независимо от всичко.“

Любящият мъж винаги е до вас в трудни моменти. Той не е спасител и не можете да злоупотребявате с грижата му, но в критични епизоди можете да разчитате на него сто процента. И знаете със сигурност, че той ще ви изслуша, подкрепи, ще седне до вас и ще ви държи за ръка. Защото това е той – вашият човек!

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евгени от Алфапласт

    6 1 Отговор
    Аз помогнах да вдовицата да погребе майка си, която почина, докато ние се забавлявахме на Царево. И за благодарност тя ме прибра у тях.

    Коментиран от #2

  • 2 Изчезни!

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Евгени от Алфапласт":

    Не го познаваме, не ни занимавай с него!
  • 3 Скорпион

    7 1 Отговор
    Като мъж се държи, а не като мазен слуга и разни да се мислят за много важни, и единствени на света.
  • 4 Мисля, че

    7 1 Отговор
    и влюбена жена има същото поведение спрямо мъжа. Считам, че без доверие, не може да има разбиране, внимание, подкрепа и грижа. ЛЮБОВТА е ВЗАИМНОСТ. Статията е интересна, затова направих коментар.

    Коментиран от #11

  • 5 Запознат

    8 3 Отговор
    Доверие не са дава даром трябва да си го заслужила
  • 6 наблюдател

    6 0 Отговор
    Обърнете внимание как се държи с другите хора, а не с вас когато е влюбен. Любовта приключва бързо и той ще започне да се отнася с вас така както с другите хора.

    Коментиран от #7

  • 7 Това, което

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "наблюдател":

    приключва бързо е привличането с да кажем .. "консумация". Ако е любов, тя е висше чувство и далеч по-силно от просто плътска нужда.

    Коментиран от #8

  • 8 Психолог

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Това, което":

    Не е толкова по-силно, даже другото направо му диша във врата (и в двата смисъла). Защото става дума точно за любов между мъж и жена (извращенията ги изключвам). Това, което, вероятно имате предвид е "обич" - безрезервна, също като на майката към детето й. Неслучайно в нашия богат език, на младите, а и не само, се пожелава "обичайте се", а не "любете се". Платоничната любов е друго нещо, свързано с идеал, който най-често не съществува. Разбира се, там всичко е много субективно.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Идън

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Психолог":

    Според Платон има три вида любов- Агапе- това е любовта към точно определен човек но само в духовно измерение и без сексуален елемент Към Агапе спада несподелената- т. е обектът на любовта може и да не знае . Филос е любовта между родители и деца, към приятели-т. е пак без сексуален елемент. Ерос е физическата любов.При Ерос платоничната любов се прави под сянката на платан/ чинар/:)
  • 11 Идън

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мисля, че":

    Влюбеност- любов- обич- страст- това са четири различни неща.Любовта не се измерва със сила и страст.Тя понякога е бурна и крещяща- но не е по- силна от онази, която е тиха и стъпва полека без да се опитва да изпепели всичко в своя пожар. Дали е истинска се разбира след време- след еуфорията на влюбването. При мъжете желанието поражда любов. При жените е обратно- любовта поражда желанието.
  • 12 как се държи...

    2 0 Отговор
    Нали виждате- здраво за шала.