Last news in Fakti

6 Януари, 2024 15:53 1 289 6

Продължението на "Барби" е под въпрос

  • барби-
  • продължение-
  • барби 2-
  • грета геруиг-
  • режисьор-
  • филм-
  • марго роби-
  • кукла

Героинята на Марго Роби твърдо бързо се изчерпила, а това оставило "Барби 2" без достатъчно материал

Продължението на "Барби" е под въпрос - 1
Снимка: Shutterstock

Касовият хит от това лято „Барби” може да остане без продължение, заяви режисьорът на първия филм за куклата Грета Гъруиг. В интервю пред CBS тя призна, че проектът ще бъде сериозно променен и орязан, като може да отпадне самата титулярка на лентата - Барби.

"Барби 2"?

„Не мога да потвърдя или отрека, но, честно казано, мисля, че нещата няма да се случат, като бяха замислени”, заяви Гъруиг, цитирана от "Телеграф".

До този момент „Барби” е набрала приходи от над 1,5 млрд. долара и продължението вече е очаквано от феновете, които полудяха по комедийния филм за пластмасовата кукла. По традиция Холивуд опитва да изцеди до капка всеки касов филм. Пример за това са безкрайните поредици за суперои като Батман, Спайдърмен, Отмъстителите и т.н.

С „Барби” сценаристите осъзнали, че са допуснали сериозен гаф. Образът на Барби се развил прекалено бързо. Сценарият за финала на филма трябвало да бъде преработен изцяло.

Историята свършва със сцена, в която Барби чака на опашка пред кабинета на гинеколога, за да завърши превръщането си в човек. С този край се подсилва еманципацията и женското начало, които движеха целия филм, но това подсилване е излишно, тъй като образът няма накъде да се развива.

Мъжко начало

Грета Гъруиг се опитала да убеди продуцентите продължението да бъде фокусирано върху Кен. Първоначалната идея била Кен да еволюира в положителен образ и да се превърне в супергерой. В по-далечна перспектива той трябвало да се присъедини към другите супергерои във войната със злото.

Но този завой също се оказва проблемен, тъй като и тук сценаристите на първата част са прекалили с образа на Кен и той трудно може да има развитие като супергерой. Кен става самовлюбен женомразец. Независимо какво би било развитието на Кен, втората част няма как да е продължение на първата и филмът да се казва „Барби 2”.

Режисьорката вече е договорила участието на Райън Гослинг като своя Кен в евентуален нов проект. Той е получил предложение да бъде косценарист.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    22 9 Отговор
    Хахаха..... леле , тези сериозно ли са мислели за продължение ?! Вярно , че краварите са с интелект на 4 годишни !!!
  • 2 глоги

    13 0 Отговор
    режисьорКАТА на първия филм за куклата -Грета Гъруиг.
  • 3 Въй

    16 0 Отговор
    Барби е с рокля,а Кен е разгърден и е без вратовръзка,защо? Така е грозно!
  • 4 Лянко красавчик

    7 3 Отговор
    Това ще е новия Кен

  • 5 Анонимен

    4 1 Отговор
    Потресен съм!
  • 6 реру

    12 1 Отговор
    "... Първоначалната идея била Кен да еволюира..."


    По тази причина кастингът за ролята вече е започнал...