Last news in Fakti

11 Януари, 2024 21:51 3 032 3

След 35 години: Арестуваха родители за убийството на 5-годишния им син ВИДЕО

  • сащ-
  • убийство-
  • арест-
  • дете-
  • южна каролина

Виктор и Меган Търнър удушили малкия с жица през 1989 г.

Мъж от Южна Каролина бе задържан за убийството на на 5-годишния си син след...35 години, предаде CBS.

През 1989 г. Виктор Лий Търнър бе видян по време на новинарска емисия в сърцераздирателна сцена, в която открива облян в сълзи мъртвия си син в кемпер. Той вече е обвинен в убийството на момчето, заедно с мащехата на малкия Меган Р. Търнър. Двамата бяха арестувани в сряда в дома им в Крос Хил и обвинени в убийство.

Тялото на 5-годишния Джъстин Лий Търнър беше открито в кемпер дни след като баща му и мащехата му съобщиха за изчезването му.

След 35 години: Арестуваха родители за убийството на 5-годишния им син ВИДЕО
Снимка: BERKELEY COUNTY SHERIFF'S OFFICE

5-годишният син на двойката, Джъстин Търнър, беше намерен мъртъв на 5 март 1989 г. в шкаф в малкия кемпер на семейството, паркиран близо до дома им. След като полицейски служители и съседи започнаха издирване на момчето, обявено за изчезнало два дни по-рано, баща му беше този, който откри тялото. Кадрите показват как Виктор Търнър отваря вратите на семейния кемпер, влиза вътре и объркан излиза от превозното средство, докато казва на екипа за издирване: „Синът ми е вътре“. Архивираните кадри бяха част от новинарска емисия, заснета от NBC.

След 35 години следователите успяха да постигнат напредък в неуредения случай едва след като го отвориха отново през 2021 г., се казва в съобщение за пресата от шерифа на окръг Бъркли. Службата каза, че има звено, което преглежда стари неуредени случаи „за нова информация или прилагане на нова технология“, която може да помогне за решаването им. В този случай криминалистите са прегледали доказателства, събрани по време на аутопсията и на мястото, където е открито тялото на детето, и са ги изпратили за експертиза и анализ. Това довело до арестите на Виктор Търнър и Меган Търнър,.

„Имаме специални детективи, които са ангажирани с прегледа и разследването на наказателни случаи, когато някои фактори са попречили на навременното разрешаване на случаите“, каза шерифът на окръг Бъркли Дуейн Луис в изявление. „Тези детективи са работили усилено, за да са сигурни, че убийците Джъстин Лий Търнър ще бъдат изправени пред правосъдието.“

Властите твърдят в съдебни документи, публикувани в сряда, че момчето е било удушено с жица в ранните сутрешни часове на 3 март 1989 г.. Жицата е открита в дома на Търнър и се подозира, че е оръжието на убийството. Тя съвпада с белезите по тялото на момчето.

Разследващите смятат, че тялото на Джъстин Търнър е било скрито вътре в кемпера след смъртта му

Заместниците на шерифа отишли в дома на Търнър следобед на 3 март, когато родителите на детето им казали, че синът им не се е върнал от училище. Свидетели обаче твърдят, че Джъстин Търнър не се е качил на автобуса, за да отиде на училище този ден и е записан като отсъстващ от часовете.

„Той не се е качвал в този автобус, защото вече е бил мъртъв в къщата“, каза шериф Дуейн Луис в сряда по време на брифинг, съобщи WCSC. "Не мога да се сетя за по-трагично, ужасяващо убийство. 5-годишно момче."

В заповедта за арестите на Търнър се казва, че Меган казала, че не е видяла сина си да напуска дома им онзи ден, за да се качи в автобуса, както обикновено, защото си вземала душ. Тя разказала на органите на реда, че по-рано сутринта са се скарали.

Констатирани са и несъответствия в поведението на Виктор Търнър, особено в репортажа, където той намира тялото на сина си.

„Вместо да реагира и лично да провери за някакви индикации за живот, Виктор Търнър излезе от кемпера, коментирайки: „Той е вътре, синът ми е вътре. Някой го е наранил“, се казва в доклада. По-рано свидетел каза, че са чули Виктор Търнър да пита полицаите какво ще се случи, ако някой, потенциално член на семейството, е убил или наранил сина му.

Виктор Търнър и Меган Търнър бяха затворени в центъра за задържане Hill-Finklea.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    9 2 Отговор
    Убийци
  • 2 Помак

    8 3 Отговор
    ..първо си мислех че са Баневи...Знае ли человек..
  • 3 Бащата на Зеленски

    8 8 Отговор
    Трябваше и аз да постъпя така преди години...Моля за прошка от целия украински народ!