Last news in Fakti

12 Януари, 2024 13:28 1 959 3

Първа кралска сватба за 2024: Синът на султана на Бруней се жени (СНИМКИ)

  • бруней-
  • принцът на бруней-
  • султан на бруней-
  • принц-
  • кралска сватба-
  • сватба

Сватбените тържества на двойката ще продължат 10 дни

Първа кралска сватба за 2024: Синът на султана на Бруней се жени (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Принцът на Бруней Абдул Матийн е първата кралска особа със сватба тази година. Традицията повелява, че сватбените тържества в страната ще траят 10 дни, съобщава сп. People.

Сватбата на сина на султана на Бруней с Аниша Иса Калебич, официално започна миналата неделя и е първата кралска сватба за 2024 г. Тогава се проведе предсватбената церемония, известна като "Хатам Коран". Аниша показа първата си булчинска визия, споделена в Instagram от дизайнера Тех Фирдаус и снимки, правени от Муаш Росман, предава dir.bg.

"За мен е чест да играя роля в кралската сватба на Бруней", написа дизайнерът към кадрите. Росман също сподели нови снимки в сряда на Аниша, облечена в друга елегантна булчинска визия - бяла рокля с дълги ръкави, отново дело на Тех Фирдаус, по време на церемонията Бербедак Манди.

"Младоженците бяха обсипани с благословии от най-близките си. Родители, братя и сестри и високопоставени хора уважиха това важно събитие, за двойката, която скоро ще се ожени, в аура на блясък и традиция", написа фотографът към кадрите от събитието в Instagram.

Публикация, споделена от Mateen (@tmski)

Вместо традиционно бяло, Аниша избра червен ансамбъл и шапка на своята церемония по пудренето. Тържеството стана факт малко след като 32-годишният принц Матийн публикува първия портрет с годеницата си, на който тя носи бяло сако и показва ослепителен годежен диамантен пръстен.

"Желая ви всичко най-добро за 2024", написа той към снимката до своите 2,4 милиона последователи в Instagram.

Очаква се двойката да размени клетви днес в джамията Султан Омар Али Сайфудиен, а финалният кралски празник ще бъде на 14 януари, на който ще присъстват гости от цял свят. Възможно е Кейт Мидълтън и Уилям да бъдат сред тях, тъй като султанът на Бруней бе на сватбата им.

Принц Матийн е четвъртият син и десетото дете на султан Хасанал Болкиах и често придружава баща си на официални кралски ангажименти. Двамата с баща му присъстваха на погребението на кралица Елизабет през септември 2022 г. и се върнаха в Лондон за коронацията на крал Чарлз и кралица Камила през май 2023 г. На другия месец те пътуваха до Йордания за кралската сватба на престолонаследника принц Хюсеин и принцесата Раджва.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Констатираща

    7 0 Отговор
    Много са красиви! Да са здрави и щастливи!!!🍀🤵👰🍀
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.