Last news in Fakti

12 Януари, 2024 15:17 1 799 3

Домашна отвара, която спира косопада

  • косопад-
  • грижа за кожата-
  • ябълков оцет-
  • розмарин-
  • каприва

Нужни са ви само ябълков оцет, розмарин и коприва

Домашна отвара, която спира косопада - 1
Снимка: Shuttertock

Косопадът е един от най-ужасяващите проблеми с косата, с които жените се сблъскват. Падането на косата и оредяването ѝ може да накара всяка жена да се уплаши, да изпадне в депресия и да се отчае, че губи красивата си и гъста коса.

Едно от най-важните неща в такива моменти е първо да направите всичко възможно да спрете косопада. След като косата спре да пада, ще ѝ е необходимо малко време, за да възстанови растежа си и да върне красивата си форма.

С помощта на една ефективна смес против косопад можете да спрете падането на косата и да ѝ дадете необходимата възможност да възстанови нормалното темпо на растеж. В тази смес се съдържат ценните за косата ябълков оцет, розмарин и коприва.

Копривата и розмаринът съдържат антиоксиданти и естествени етерични масла, които потискат косопада и стимулират растежа на нови косми. Ябълковият оцет има високо алкализиращ ефект, който допринася за премахването на замърсяванията от скалпа, наслагванията от мазнини, остатъци от мъртви клетки, които увреждат косъма и забавят растежа му, пише az-jenata.bg.

Как да си направите ефективна смес против косопад?

В тенджера смесете 1 литър ябълков оцет, 500 мл вода, 1 голяма връзка пресен розмарин, 500 г прясна коприва. Сместа трябва да кипне на котлона. След това намалете температурата и оставете да ври още няколко минути.

Свалете от огъня и оставете леко да изстине. След това добавете 10 капки етерично масло от коприва и 10 капки масло от розмарин. Разбъркайте. След като сместа се охлади напълно, изплакнете обилно измитата си коса с нея. Не изплаквайте допълнително, а оставете сместа да изсъхне върху скалпа и косъма.

Правете това 3-4 пъти седмично или след всяко измиване.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ойл

    3 0 Отговор
    Ще ми остане и да се изкъпя.
  • 2 Физиотерапевт

    1 2 Отговор
    Става и с тоалетна хартия-след измиване си забърсвате главата с тоалетна хартия.Аз досега един косъм нямам паднал отзад.Ефекта трябва да е същия и с косата.
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Половин килограм коприва си е половин чувал, бе! Или две торби, от на шкембе-войвода.