Last news in Fakti

12 Януари, 2024 16:19 917 1

Режисьорът на "Паразит“ поиска разследване заради фалшива сензация за наркотици при смъртта на Ли Сун-кюн

  • паразит-
  • филм-
  • режисьор-
  • разследване-
  • лъжи-
  • медии-
  • полиция-
  • ли сун-кюн-
  • смърт-
  • наркотици

Ли Сун-кюн, който придоби световна слава с ролята си на богат патриарх в спечелилия „Оскар“ филм „Паразит“, беше намерен мъртъв миналия месец при очевидно самоубийство

Южнокорейски дейци на шоубизнеса, включително режисьорът на филма „Паразит“ Пон Джун-хо, призоваха в петък за разследване на начина, по който полицията и медиите са третирали предположенията за злоупотреба с наркотици от починалия наскоро актьор Ли Сун-кюн, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

Ли Сун-кюн, който придоби световна слава с ролята си на богат патриарх в спечелилия „Оскар“ филм „Паразит“, беше намерен мъртъв миналия месец при очевидно самоубийство.

В медиите обаче се появиха сензационни публикации, базирани на изтекла от полицията информация, че се води разследване за евентуална злоупотреба с наркотици от страна на починалия актьор. Кръвните проби впоследствие опровергаха тези твърдения.

Пон и повече от дузина други филмови и музикални дейци, както и представители на развлекателната индустрия, дадоха пресконференция в Сеул, на която призоваха властите да проверят дали полицията не е нарушила правилата за сигурност и неприкосновеност на личния живот при разследването на смъртта на Ли Сун-кюн.

На пресконференцията бе съобщено, че откакто случаят беше съобщен за първи път от местен вестник, репутацията на Ли Сун-кюн е била многократно очерняна поради постоянното изтичане на информация за разследването - дори след като многобройните тестове за наркотици се оказаха отрицателни.

Кинодейците също така осъдиха „сензационното“ отразяване на новините около смъртта на актьора, включително в ЮТюб, фокусиращо се върху личния живот на Ли Сун-кюн, като го нарекоха „жълта журналистика“.

„Призоваваме за проучване на фактите и дали е имало проблеми със запазване на тайната по време на полицейското разследване“, каза Пон в изявление, подписано от повече от 2000 артисти и 29 браншови асоциации.

Смъртта на Ли Сун-кюн за пореден път предизвиква критики от страна на развлекателната индустрия и обществеността относно публичния характер на всички криминални разследвания, свързани със знаменитости, подхранвани от медиите и интереса към личния им живот.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божидара найденова гяура

    0 1 Отговор
    Гяур сам си