Last news in Fakti

13 Януари, 2024 13:35 2 213 9

Велики магьосници идват в България за магичната среща „Златна котка“ 2024

  • магично изкуство-
  • галаспектакъл-
  • шоу-
  • златна котка-
  • габрово-
  • фестивал

Най-мащабният фестивал за магично изкуство в Източна Европа ще завърши с уникална галавечер с водещи Иван и Андрей

Наричат го най-мащабния фестивал за магично изкуство в Източна Европа; събитието, след което нищо вече не е същото; времето, което превръща мечтите в реалност; срещата, когато разбираш, че няма нищо по-ценно от една котка, стига тя да е… „Златна котка“.

На ход е новото издание на единствения по рода си фестивал на магията и илюзиите: „Златна котка“ 2024. В България ще пристигнат велики имена от света на илюзионното изкуство, които ще демонстрират своите умения и ще се борят за авторитетен приз. От тази година състезанието за статуетката „Златна котка“ и титлата „Най-добър магьосник“ е сертифицирано по стандартите на FISM (Fédération Internationale des Sociétés Magiques), като българските организатори отново са единствените в Източна Европа, получили тази чест.

Официален гост на събитието е Валтер Ролфо ‒ най-големият телевизионен продуцент на магични предавания в Италия, продуцент на един от най-големите световни фестивали „Masters of Magic” и главен организатор на следващото Европейско и Световно първенство съответно през 2024 и 2025 г.

За България вече своите полети са ангажирали: президентът на FISM Андреа Байони, вицепрезидентът на FISM Хавиер Тапиас, Серж Один – президент на френската асоциация на магьосниците – FFAP, и аристократичният Лий Алекс от Англия ‒ световнопризнат капацитет в изкуството. Всички те са част от авторитетното жури в състезателната част на „Златна котка“, а специално място както в екипа, така и в сърцата на публиката заема българската гордост в световната магична сцена Дани Белев.

Традиционно вече 13 години събитието се реализира в столицата на хумора Габрово. Фокусниците, които посещават фестивала, вече пристигат буквално от цял свят, за да се потопят в атмосферата на „най-приятелския фестивал за магия“, както го определят ‒ споделя Дани Белев, президент на „Куик Хендс Проджект“ и създател на „Златната котка“. ‒ Очакват ни 4 дни със забавления, магични предизвикателства, състезания и много нови знания. Не мога да пропусна да благодаря за постоянната, целенасочена и усърдна работа на екипа на събитието, както и за материалната и финансовата подкрепа на Община Габрово.

Както всяка година, Дани Белев и неговият тим са се постарали да поканят световни имена, които да разкрият своите магични тайни пред желаещите. От Франция геният Дейвид Стоун и великият Ян Фриш, освен че ще взривят публиката на галавечерта с изпълненията си, ще проведат и два мастъркласа. Организирани са две лекции за „гласов дизайн“ от Иван Головацкий от Украйна и лекция „Очаровай и изграждай бранд: изкуството на вниманието“ от Александър Иванов, изпълнителен директор на „CreateX Digital Agency“.

Разбира се, големият коз в магичното тесте е галаспектакълът, в който пред погледите на 2000 души ще се представят най-добрите магьосници от състезанието и световните гост-звезди. В представлението ще вземат участие и Бояна Николова, световен шампион по полденс, и световнопризнатата кралица на въздушните номера Еми Велкова. Пред публиката ще излезе и най-добрият комедиен фокусник в България – Венсан, който е сценарист и креативен продуцент на събитието. А за да е пълна магичната картина, водещи ще бъдат момчетата, за които „няма невъзможни неща“, любимият тандем Иван и Андрей.

16 март 2024 – 19:00 ч. – спортна зала „Орловец“ , гр. Габрово

Билетите са в продажба във всички каси на „Изипей“ в страната и онлайн.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да бе велики

    7 1 Отговор
    най великия си е в банкя
  • 2 хаберих

    0 0 Отговор
    Fédération Internationale des Sociétés Magiques-Федерасион интернасиональ де сосиете мажик/така се чете от френски език./Международна федерация на магичните общества.
  • 3 Православие

    8 0 Отговор
    Сатанистите ще бъдат погребани, а ние ще живеем в разкош и изобилие 🍾
  • 4 Нека

    12 0 Отговор
    да заповядат, нека се понаучат, нека да видят и се запознаят с най-великите магьосници на планетата. Маг Кики, Маг Кокорий, Маг Тиквоний и разбира се най-великия Маг Шиши.

    Коментиран от #7

  • 5 жалко но днес само мушеници са останали

    6 1 Отговор
    за жалот тука вече велики илизионисти няма след като астор поичина

    но ще помним че и ние сме имали велики илюзионисти като мистър сенко, факира мики, и великия астор

    имена които ще останат в историята като най големите магове по света
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 мале

    0 0 Отговор
    ше гледам фермата пак с двамката ужас
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.