Last news in Fakti

20 Януари, 2024 15:52 1 310 3

Червена панда избяга от клетката си в зоопарка с помощта на бамбук

  • панда-
  • червена панда-
  • бягство-
  • избяга-
  • зоопарк-
  • зоологическа градина

Беглецът Барни бързо бил открит и върнат в клетката си

Червена панда избяга от клетката си в зоопарка с помощта на бамбук - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Деветгодишната червена панда на име Барни от зоопарка в Кьолн избяга от клетката си с помощта на бамбуков клон, наклонен от тежестта на падналия сняг в Германия, съобщи ДПА, която се позова на противопожарната служба.

Животното било открито на дърво в четвъртък, но служители на зоопарка не успели да го убедят да слезе оттам и повикали пожарникари. Те използвали спасителна стълба, за да подмамят червената панда да слезе. На земята тя била хваната от пазачите и върната в клетката. Малко мърмореше, след като бе отново в клетката, казаха от противопожарната служба, цитирана от БТА.

Говорител на зоопарка каза, че Барни, който е роден в Англия и е известен и като Фред в зоопарка на Кьолн, не е пострадал при приключението си. В клетката той бил посрещнат от партньорката си Мила.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А така

    5 0 Отговор
    Я го връщайте веднага в клетката му , откъде на къде ще живее свободно. Преди някой да се обади, червените панди нямат естествени врагове в горите и могат сами да оцеляват, това не са животни от Африка, които не могат да бъдат върнати в дивата природа.
  • 2 таквизи ми работи

    0 0 Отговор
    Червена пандо,не избягвай от клетката си в зоопарка с помощта на бам-бук,защото ще стоиш гладна в тоя сняг!
  • 3 Пич

    2 0 Отговор
    Последното изтечение казва всичко.Партньорката го чакала в клетката.Ми писнало му от нея и бегал душицата.То издържа ли се