Last news in Fakti

20 Януари, 2024 21:18 2 482 11

5 начина за поддържане на любовната искра

  • любов-
  • влюбване-
  • влюбени-
  • искра-
  • възраждане на чувствата-
  • чувства-
  • връзка-
  • отношения

Когато връзката ви изглежда в застой, си спомнете за тези пет съвета

5 начина за поддържане на любовната искра - 1
Снимка: Shutterstock

Всяка любовна връзка има своята уникална динамика. Но понякога се случва взаимоотношенията да изпаднат в застой. Не искате да се откажете един от друг, но в същото време нямате идея какво да правите. Първата стъпка е да комуникирате ефективно с любимия човек, да споделите вашите усещания, да попитате и за тези на партньора си, пише az-jenata.bg.

Вижте тези пет съвета за презареждане на любовта във връзката:

1. Не си лягайте ядосани

Нито пък раздразнени по даден въпрос. По този начин негодуванието може да се натрупа и вероятно ще се окажете раздразнени от партньора си, а на сутринта положението може и да не е по-добро от вечерта. Разрешете всички незначителни проблеми, преди да си легнете или пък ги обсъдете в по-удобен момент.

2. Не забравяйте да флиртувате

Флиртът може да ви накара да се почувствате привлекателни и желани. Помислете как флиртувахте в началото на вашата връзка и защо сте спрели. Дори и да сте в дългогодишна връзка има как да подновите флирта и е важно да го правите, а не да търсите флирт извън връзката ви. Чрез флирт може да се преоткриете, да станете по-споделящи относно сексуалните ви желания.

3. Не бъдете постоянно заедно

Може да звучи странно, но прекарването на твърде много време с партньора може да ви накара да спрете да се чувствате желани. Затова е важно да сте независим човек извън връзката си, така че правете планове с приятелите си, имайте си ваше хоби, време само за себе си. Когато се върнете у дома при партньора си, ще имате приятни неща за споделяне, а и така и той ще има време само за себе си.

4. Правете повече комплименти, отколкото оплаквания

Ако нещо наистина ви разстройва – говорете. Но се уверете, че това не е единственият път, когато споделяте чувствата си с половинката си. Постарайте се да изразите признателността си към партньора си с конкретни и искрени комплименти. Така той ще бъде по-отворен към вашите притеснения, но и нужди.

5. Открийте собственото си щастие

Много хора вярват, че за да бъдат щастливи им трябва партньор и любовна връзка. Всъщност, ако не сме щастливи вътре в себе си и най-прекрасният човек до нас няма да ни накара да се чувстваме добре. Понякога сме склонни да пренасяме личните си и служебни проблеми прекалено много във връзката си и това започва да пречи на взаимоотношенията ни.

Важно е да си споделяме всичко с любимия човек, да искаме съвети, но не бива да позволяваме на проблемите да застават помежду ни. Затова, ако например не харесваме вече работата си, вместо да се поддаваме на ежедневен стрес, можем да помислим за намирането на нова. Понякога трябва да разчитаме и само на себе си за разрешаването на определени грижи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електра

    2 2 Отговор
    Страхотна статия
  • 2 Ехото...

    5 6 Отговор
    Казвал съм ви и друг път , че много сложните въпроси , винаги имат много прости отговори , и затова никой не ги вижда ! Оставете тези писания , и запомнете , че жените са като децата ! Точно с такива отношение към тях , ще ги правите винаги щастливи ! Обръщайте им постоянно внимание , прегръщайте ги , и им се радвайте ! Правете им маймунджилъци , за да ги развеселявате , и да са в добро настроение ! И накрая , но не по важност , купувайте им подаръци , за да усещат , че мислите за тях ! , и да са щастливи ! И воала - чок гюзел лове форевър !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Очи

    4 3 Отговор
    Поддържат се приятелства, партньорства, съжителства, а любовта или гори или не гори, тя си има собствено гориво. Ако е искра, пиши я бегала, а ако е огън е за дълго, а най-важното е, този огън не се управлява, като звездите.

    Коментиран от #6

  • 5 РЕалисто

    0 4 Отговор
    купете вибратор !
  • 6 Електра

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Очи":

    Вярно и Логично

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Идън

    0 0 Отговор
    Ако любовта си е тръгнала- значи не я е имало. И нищо не може да я задържи. А истинската любов започва след влюбването ако е такава.Влюбването идеализира човека, в когото сме влюбени. Любов е когато отмине този период на еуфория и зрението се завърне- т. е пътят на истинските отношения е осъзнат.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.