Last news in Fakti

30 Януари, 2024 09:21 987 6

Цветана Манева празнува 80-ия си юбилей

  • цветана манева-
  • юбилей-
  • рожден ден-
  • спектакъл

Той ще бъде отбелязан със спектакъл на 22 февруари в Младежкия театър

Цветана Манева празнува 80-ия си юбилей - 1
Снимка: БГНЕС

Голямата българска актриса Цветана Манева празнува 80-ия си рожден ден днес. Тя е носител на „Икар” за поддържаща женска роля и на „Аскеер” за цялостен принос към театралното изкуство.

Нейният юбилей ще бъде отбелязан със спектакъл на 22 февруари в Младежкия театър. В него ще участват Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Снежина Петрова и други български актьори. На сцената ще бъдат изпълнени откъси от пиеси, свързани с кариерата на Манева през годините.

Цветана Манева празнува 80-ия си юбилей
Снимка: БГНЕС

“Изключително трудно е да изненадаш артист, който е постигнал всичко на сцената. Изключително трудно е и да зарадваш човек, когото обича цялата нация. Идеята на това представление е актьорите и всички, които Цветана Манева нарича “моето театрално семейство”, да излязат на сцената и да посветят изпълненията си лично на нея, след което да ѝ се поклонят. Така според авторите на спектакъла Цветана ще получи много на брой любовни писма, които ще чуе на живо от подателите им”, разказва драматургът Яна Борисова пред “24 часа”.

Самата тя също ще присъства на спектакъла.

Втората част ще бъде на 27 май в Пловдив на сцената на Античния театър, където и самата Цветана Манева ще излезе заедно с колегите си, за да изпълнят класически и съвременни текстове под съпровода на приказна театрална музика.

Актрисата ще получи “Наградата на София” на Столична община за приноса си към изкуството на киното. Отличието ще ѝ бъде връчено на 23 март в рамките на фестивала “София филм фест”.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Некой си

    5 4 Отговор
    С тая чернобяла снимка си помислих ,че е починала .ИДИОТИ !!!

    Коментиран от #3

  • 2 няма ли умни хора при вас

    4 2 Отговор
    как не ви е срам жената е жива а вие черно-бяла снимка!!!
  • 3 АМА ЧАКАЙ....ЧААКАЙ МАЛКО☝

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Некой си":

    АМИ ПРИМАТА НА ЕСТРАДАТА..
    ЩО СА Я НАБУТАЛИ ДА ПЕЕ В
    БРЮК СЕЛ В ДЪРВЕНА ЗАЛА..АРТ ДЕКО,🤔
  • 4 Голяма актриса

    3 1 Отговор
    И красива жена. С тежест. Респект.
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
    Че кога беше 79-ия юбилей ❓🤔❓
    МИСирКИ ‼️
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
    Първи юбилей, втори юбилей, трети юбилей...осемдесети юбилей 🤔❗🤔