Руска пътешественичка и блогърка, която често пътува из Европа, посети Испания и разкри тайните за запазване на стройна фигура на местните жители. Тя сподели своите наблюдения в личния си блог Like Travel Travel.
Авторката на публикацията каза, че испанците ядат много и се радват на вкусна и прекрасна храна, но не напълняват. Обяснението за това според нея се крие в предястията, които местните сервират на масата преди основното ястие. По правило това е храна, която не съдържа много калории, но "запълва стомаха и притъпява апетита". Тя съдържа много зеленчуци, а съответно е и богата на фибри и витамини.
Втората причина според блогърката е пешеходният начин на живот на испанците. Туристката отбеляза, че те предпочитат да ходят пеша или да карат колело, като едновременно се придвижват и поддържат фигурата си.
„Такава дейност ги поддържа във форма и те изразходват се много повече калории“, обясни авторката.
Освен това хората в Испания вечерят късно – след 20:00 часа. Според блогъра това помага да се намали броят на храненията, защото вечеряйки по-рано, има желание да хапната лека закуска преди лягане.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Абе
15:59 31.01.2024
2 Ивелина Станкова
16:01 31.01.2024
3 Ко речи?
16:15 31.01.2024
4 Кресна
16:16 31.01.2024
5 Яне Сандански
Коментиран от #10, #12
16:21 31.01.2024
6 един
16:24 31.01.2024
7 морски
Коментиран от #8, #9
16:46 31.01.2024
8 Киселото зеле
До коментар #7 от "морски":
съдържа ензими,които предотвратяват в голяма степен рак на гърдата,научно доказано.Затова това заболяване не е толкова разпространено в държави като България,Украйна,Беларус,Русия и Китай.Верно,добре е да се обезсоли достатъчно преди употреба17:15 31.01.2024
9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
До коментар #7 от "морски":
На морето обмяната на веществата е по силна от климата там!Там наморето човек е винаги гладен и не пълнее не заисимо с какво се храни.Колкото до испанците те си хапват здраво и свинско и винско!17:20 31.01.2024
10 един от стадото
До коментар #5 от "Яне Сандански":
тя и за сиеста едва ли е чувала. И за паеля, и за хамон. А гаспачото го пият направо от тенжерата. И като се набухат едно хубаво на обед, каква ти дрямка, отнасят го късния следобед. Ние сме били мързеливите. Не са ли такива като нас там два пръста няма да мръднат нагоре17:39 31.01.2024
11 дядо поп
20:52 31.01.2024
12 Майна
До коментар #5 от "Яне Сандански":
Ми то и при нас "айляк" е като маняна, ама без цялото това напрежение.23:16 31.01.2024