Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 14:27 1 015 1

Рок банда осъди бар, използвал името ѝ ВИДЕО

  • бар-
  • име-
  • съде-
  • рок група-
  • иркутск

Уваженият от съда иск е за 1 милион рубли

Групата "Руки вверх" /"Горе ръцете"/ осъди собственика на бар в Иркутск за незаконно използване на името на групата за 1 милион рубли, реши арбитражният апелативен съд по иска за обезщетение в четвъртък.

През пролетта на 2023 г. представител на групата подава иск в Арбитражния съд на Иркутска област с искане да се забрани на собственика на бара да използва името "Hands Up" и да се плати обезщетението. Първоинстанционният съд уважава иска, но ответникът обжалва решението.

"Оставя решението на съда без промяна, а жалбата без уважение"", се казва в новия съдебен акт.

"Hands Up Bar" отвори врати в Иркутск през 2019 г. под името "Руки вверх" и под патронажа на руския популярен певец, фронтмен на групата "Руки вверх" Сергей Жуков. През 2023 г. обаче барът е преименуван, но запазва стилистиката и препратките към творчеството на групата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цар Симеон

    1 0 Отговор
    Какви рубли бе, бате....