Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 19:45 2 027 6

Свещеник културист стана звезда в социалните мрежи (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • свещеник-
  • култорист-
  • звезда-
  • социални мрежи

Той привлече вниманието с оригиналната си за свещеник визия - изваяна физика, татуировки и тясна риза

Свещеник културист стана звезда в социалните мрежи (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Снимка: Instagram

Изваяна физика, татуировки и тясна риза. Подобно на други свои колеги в епархиите Бреша и Верона, свещеник Дон Фузари използва социалните мрежи, за да предава Евангелието и да намира начин да общуват с младите хора, пише Corriere della Sera.

Отец Фузари е истинска звезда в социалните мрежи. По прякор Свещеника културист, предвид страстта си към културизма, той полага обет през 1991 г. и служи в епархията на Бреша. Учил е история на изкуството, а в социалните мрежи привлече вниманието с оригиналната си за свещеник визия.

На страницата му в Instagram има коментар "думите на Исус ни казват нещо дълбоко, че той също е дошъл да доведе Бог да изцели сърцата, тоест човека в неговата дълбочина", казва той. В социалните мрежи неговите проповеди имат истински успех: под тях валят десетки коментари, а в Instagram последователите му наброяват над 58 000.

Колега на отец Фузари, Дон Джовани Берти, известен още като Дон Джоба, енорийски свещеник на Монига дел Гарда, предава словото на Евангелието чрез своите карикатури по такъв начин, че изважда християнския език от обичайните кръгове, като той също може да бъде включен в това, което е определено като "поп теология", пише "Фокус".

Известно е, че бившият енорийски свещеник на Лонато дел Гарда, Матео Селмо, често пее своите проповеди.

Друг свещеник, Дон Марко Форти, до миналия юли свещеник в енорията Понтевико, а днес енорийски викарий в Бадиа и Виолино, е известен с начина, по който се обръща към енориашите и харесва благородническите титли. Верните му последователи са станали "поданици", а той е наричан "маркиз" или "барон".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КултОрист

    5 0 Отговор
    Ко речи, ко 😳😳
  • 2 То е ясно !

    3 11 Отговор
    Само джамийте ще вкарат в ред извратените християни.Аллах ула Акбар !
  • 3 Така така..

    9 6 Отговор
    Как иначе ще привлече млади момченца към паството,

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Б.Б

    7 5 Отговор
    Свещеник-ИДИОТ !
  • 6 Офффф

    0 1 Отговор
    Още един безполезен, диша само за да нагрява вселената.