Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 10:56 708 5

20 общини в България отбелязват Седмицата на брака за 13-и път

  • седмица на брака-
  • брак-
  • любов-
  • отношения-
  • взаимоотношения

Кметове на общини из страната сами бракосъчетаха младоженци през Седмицата на брака тази година

20 общини в България отбелязват Седмицата на брака за 13-и път - 1
Снимка: Shutterstock

Честването за 13-та година на Седмицата на брака срещна широка обществена подкрепа от близо 20 кмета в столицата и страната. Освен, че отправиха поздравления кметовете на Русе, Варна, Трявна, Пловдив, районите Красно село и Кремиковци в столицата лично бракосъчетаха млади двойки. Други кметове подкрепиха със специални събития семействата с дългогодишен брак и многодетните двойки, съобщават от инициативата Седмица на брака.

Кметът на община Кнежа поздрави дългогодишните семейства, които празнуват златна и диамантена сватба тази година, като всяка двойка получи медал и плакат. Семейство Връбнишки бяха отличено като рекордьори със своите 68 години брак.

Общината на Горна Оряховица подкрепи инициативата като отдели средства от бюджета в подкрепа на многодетните семейства. Кметовете на столичните райони Изгрев, Нови Искър и Красно село поздравиха многодетни семейства и такива с дългогодишен брак на тяхна територия.

Среща на две поколения вдъхнови младите хора на район Банкя в столицата, където семейство Райнови, които се радват на 56-годишен брак, споделиха своя път и тайната на дълготрайната любов, като отговориха на въпросите на младежи от клуб „Заедно можем всичко“. Срещата бе осъществена с подкрепата на кмета, на която той отправи поздравителен адрес и подари на семейство Райнови кошница с плодове.

В Монтана, Трявна, Кнежа и район Нови Искър бяха отличени дългогодишни служители, бракосъчетали най-много двойки.

И тази година община Русе се включи с конкурс, на който ще награди три от двойките с най-забавна семейна снимка. На 14-ти февруари кметът лично ще бракосъчетае младоженци и ще почете най-възрастната женена двойка в града.

Община Трявна е изработила голяма пейка под формата на сърце в центъра на града. В музея Славейкова къща жителите на града ще могат да оставят в любовна ракла послание до любим човек. Освен, че ще бракосъчетава двойки през цялата седмица, на Деня на влюбените кмета ще награди дългогодишен служител в Тържествената зала.

Кметовете на Варна, Стара Загора, Благоевград, Пазарджик, Провадия и други градове, както и на столичните райони Изгрев и Възраждане също подкрепиха инициативата.

Изследванията на социалната наука през последните 40 години сочат, че мъжете и жените, които са в брак и продължават да са в близки взаимоотношения, живеят по-дълго, наслаждават се на по-добро здраве и са по-доволни от живота.

Седмицата на брака се провежда ежегодно, по същото време, в 30 страни по света, от 7 до 14 февруари. Нейната цел е превантивна - от една страна да помогне на двойките да си спомнят какво ги е накарало да се влюбят и да се посветят един на друг, а от друга да разберат какво е нужно, за да поддържат любовта в брака си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кадир

    2 0 Отговор
    Брака между мъж и жена не го ли забраниха вече в цивилизования свят? Какви чествания? Я по-добре предайте красивите си жени на войните на падишаха и да се приключва вече.
  • 2 кхлои

    0 0 Отговор
    до развода
  • 3 кйх

    0 1 Отговор
    смешки

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.