23 Февруари, 2024 10:05 4 420 12

Рецепта на деня: Запеканка с пилешко месо, паста и доматен сос

  • запеканка-
  • паста-
  • фусили-
  • пилешко месо-
  • доматен сос-
  • какво да сготвя

Непретенциозна идея за ястие, която може да приготвите с почти подръчни продукти всеки ден

Рецепта на деня: Запеканка с пилешко месо, паста и доматен сос - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • пилешко месо - 500 грама;
  • паста (фусили) - 300 грама;
  • доматено пюре - 1 чаена чаша;
  • лук - 1 глава;
  • чесън - 3 скилидки;
  • краве масло - 3 супени лъжици;
  • олио - 2 супени лъжици;
  • кремa сирене - 50 грама;
  • моцарела - 200 грама.

Начин на приговяне:

Първата стъпка от рецептата за запеканка с пиле, паста и доматен сос е подготовката и изборът на продуктите. Избирате вкусно и качествено пилешко месо. Нарязвате го на хапки и ги осолявате добре. В тиган сгорещявате маслото и олиото, и запържвате пилешките хапки за няколко минути от всяка страна до получаване на леко златист цвят, след което ги изваждате от тигана.

В същия тиган и същата мазнина, запържвате за 2-3 минути почистените и нарязани на ситно лук и чесън, след което добавяте и предвиденото количество доматено пюре, добавяте ½ чаена лъжица сол. По желание може да замените доматеното пюре с консерва домати. След като сместа поври 2-3 минути, добавяте пилешкото. Добавяте и предвиденото количество крема сирене, като разбърквате добре.

Междувременно сварявате пастата (фусилите са много подходящи за тази рецепта), според инструкциите на опаковката. След като е сварена, добавяте пастата към соса, заедно с 1-2 черпака от водата, в която е вряла и разбърквате, така че сосът да се разпредели равномерно и да овкуси пастата. Изсипвате пастата с пиле и доматен сос в тава, поръсвате с настърганата моцарела и запичате в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 5-10 минути до получаване лек апетитен златист цвят, пише supichka.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз много обичам да ям пасти

    3 1 Отговор
    Обаче това ми изглежда на макарони.
  • 2 един

    4 0 Отговор
    Все нови и нови думи изсмукват от пръстите си,"запеканка"!Какво пречи да се каже,"ястие с пилешко и ......",печено на фурна,или нещо от този род!

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Паста поморин

    2 1 Отговор
    Щото е брат на поморие. Бухаха
  • 4 Аз джес ще си направя

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "един":

    една пилешка заваренка, и запържановани свински, сплескани топчета, с лук.
  • 5 Аз лично,

    1 0 Отговор
    изобщо не обичам никакви макаронени изделия. Мисля, че за последно ядох някъде през 2018 година.
  • 6 а пък аз ще заменя

    1 0 Отговор
    А пък аз ще заменя доматената паста с песто и няма да го пека, ами пържените пилешки хапки ще ги сложа във варените пастомакарони. Е, нека ми е зле.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.