Last news in Fakti

2 Април, 2024 11:45 1 713 4

Как да се отървете от торбичките под очите?

  • торбички под очите-
  • тъмни кръгове-
  • грижа за кожата

4 начина, които ще ви помогнат да се справите с този проблем

Как да се отървете от торбичките под очите? - 1
Снимка: Shutterstock

Торбичките под очите могат да направят лицето ви да изглежда уморено и да намалят самочувствието ви. За появата им може да има различни причини, включително наследственост, умора, стрес, лоша диета. Но има начини, които ще ви помогнат да се справите с този проблем.

Студени компреси

Прилагането на студени компреси под очите ще помогне за намаляване на подпухналостта и появата на торбички. За да направите това, можете да използвате студени лъжици, замразени гел маски или просто парче лед, увито в мека кърпа. Поставете компреси върху зоните под очите за 10-15 минути. Повтаряйте процедурата няколко пъти на ден.

Създаване на режим за сън

За да подобрите външния вид на зоната под очите е важно да обърнете внимание на съня си. Недостигът му може да доведе до подпухване и подуване. Опитайте се да спите поне седем до осем часа на нощ, за да дадете на тялото си достатъчно време за възстановяване и почивка, пише dariknews.bg.

Правилното хранене

Хранете се балансирано и пийте достатъчно вода. Твърде солената храна може да причини задържане на течности в тялото и да увеличи подпухналостта, включително под очите. Добавете повече пресни плодове, зеленчуци и протеини към вашата диета, за да поддържате здрава кожа.

Масажиране на зоната около очите

Леко масажиране на зоната около очите или извършване на леки потупвания с пръсти може да стимулира кръвообращението, да намали подпухналостта и да подобри тена на кожата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро Илиев ти братко мили

    0 5 Отговор
    Мечтаеш ли да смениш местата си с пасив, когато гледаш американско демократично гейпорно?

    Коментиран от #2

  • 2 Окраинец Македонски

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро Илиев ти братко мили":

    Ние всички ППДБта всеки ден гледаме 1 час геипорно по задължение.
  • 3 Уейнгро

    5 0 Отговор
    Намалете алкохола
  • 4 Тъмни очила

    1 2 Отговор
    Компресите с лед се прилагат когато са ви били, за торбички под очите се прилага следния режим, лягане преди полунощ и ставане след обяд.