17 Май, 2024 13:58 998 1

Има как да ядеш хамбургери и да отслабваш, твърди диетолог

  • отслабване-
  • хамбургер-
  • бърза храна-
  • диетолог-
  • диетоложка-
  • диета

Според диетоложката не е необходимо да се изключва бързата храна от диетата, за да се постигнат добри резултати в отслабването

Има как да ядеш хамбургери и да отслабваш, твърди диетолог - 1
Снимка: Shutterstock

Диетоложка от САЩ зарадва всички фенове на вредната храна, които се борят да я откажат в името на добрата форма. Специалистката Кристен Карли твърди, че има начин да се храниш с бърза храна и да отслабваш, пише New York Post.

Тайната е, казва тя, да поръчвате храна с много протеини и фибри и да не преяждате.

"Най-добрият обяд за отслабване в McDonald’s е класическият бургер, нарязана ябълка и студен чай без захар. Класическият бургер или чийзбургер ще ви осигури протеини и въглехидрати, но без допълнителните калории, които се съдържат в сиренето и майонезата. Резенчетата ябълка добавят фибри и естествена сладост без захар или мазнини.

Чаят без захар е напитка с нула калории, която ще ви поддържа хидратирани. Този обяд е страхотен баланс на протеини, въглехидрати и фибри, вкусен е и при това умерено калоричен", казва Карли.

Диетоложката отбелязва, че всичко това съдържа само 250 килокалории и в същото време 12 грама протеини, цитира я jenata.blitz.bg.

Карли твърди, че увеличаването на дела на протеини в менюто помага за отслабването, тъй като храните, богати на тях, засищат по-добре и намалят нуждата от междинни хранения.

В същото време специалистката подчертава, че трябва да се избягват допълнителните съставки и към бургера да не се добавят висококалорични добавки като сирене, майонеза и други подобни.

"По-добре е да се ограничите до киселите краставички, кетчупа и лука", категорична е тя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 одипеш

    5 0 Отговор
    Ако ходиш пеша до закусвалнята в съседния град.