Last news in Fakti

27 Май, 2024 14:29 1 970 4

7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване

  • отслабване-
  • килограми-
  • правила-
  • излишни килограми

Ако не искате да се тормозите с тежки и ограничаващи диети, спазвайте тези правила

7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване - 1
Снимка: Shutterstock

Методът за отслабване чрез лишаване от вкусни храни ни кара да се чувстваме нещастни. Но защо да се мъчим така? По-добре е да следваме седемте правила на хората, които вече са постигнали успех в отслабването. Те наистина работят!

Стремежът към отслабване, ако имате наднормено тегло, заслужава уважение: не само ще изглеждате по-добре, но и ще се чувствате по-добре физически. Ще подобрите значително и здравословното си състояние. Най-добре е да отслабвате по правилата, одобрени от лекарите. Тези правила са съставени от десетки хора, които са свалили излишните килограми. Те са лесни за изпълнение и можете да започнете веднага.

Най-важните правила за отслабване

1. Не пропускайте закуската

Най-голямата част от храната е добре да се консумира през първата половина на деня. По време на сън тялото изразходва резервните въглехидрати, натрупани през деня. Ако ги попълвате вечер, те ще се превърнат в мастна тъкан.

2. Следете размера на порцията

Едно хранене не трябва да надвишава 200-300 грама. Това количество се усвоява наведнъж, а останалото може да се превърне в мазнини. Колкото по-възрастни сме, толкова по-малки и по-чести трябва да бъдат храненията.

3. Яжте по-малко

Теглото ще намалява, ако изгаряте повече калории, отколкото консумирате. Можете да следите количеството изядена храна чрез прости изчисления. Водете дневник и записвайте всичко, което сте изяли; в края на деня ще разберете къде прекалявате.

4. Ако искате да ядете, пийте

Гладът често е прикрита жажда. Ако ви се яде, изпийте топла вода или чай от лайка. Ако след 20 минути все още искате да ядете, тогава наистина сте гладни.

5. Не се обвинявайте, ако ядете нещо нездравословно

Не се самообвинявайте. Казвайте си: „Всичко е наред, ще се върна към правилното хранене!“ Ние не сме роботи и сме подложени на влияние от лошо време и стрес.

6. Сладките са разрешени

Ако наистина имате нужда от сладко, не се ограничавайте: можете да хапнете малко през първата половина на деня, за предпочитане сутрин. По-добре заменете сладкото с плодове и черен шоколад.

7. Не изключвайте мазнините

Менюто на отслабващите не трябва да е без мазнини. Мазнините са важни за изграждането на полови хормони. Те се намират не само в маста и маслото (които също са полезни), но и в авокадото, мазната риба и изварата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виц ама не съвсем

    6 0 Отговор
    Казах и, че е дебела. След това не я видях цели три дни. Чак на четвъртия ден започнах да я виждам малко с лявото око.
  • 2 Злогош

    2 0 Отговор
    Копаш ,садиш , копаш , косиш , дърва цепиш , тръчиш след овците , чистиш обора , вадиш вода от бунаро , харчи енергия , хапваш здраво , изпрепешкваш жената и те така гориш 5000 калории набавяш 3000 .

    Коментиран от #4

  • 3 Про Стачка

    3 0 Отговор
    Неможе бащата да е като бъклица , майката като мащерка а ти да си като стъклено шише от малка кока кола ! Освен ако си осиновена или си ит комшията
  • 4 епа

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Злогош":

    На овците не им пука дебел ли си, къв си.