2 Юни, 2024 15:42 4 606 9

Никога не изхвърляйте тези три неща в мивката

  • изхвърляйте-
  • мивка-
  • утайка от кафе-
  • ориз-
  • мазнини-
  • канализация

Всякакви масла или мазнини и дори салатни сосове, съдържащи масло, не трябва да се изливат в канализацията

Никога не изхвърляйте тези три неща в мивката - 1
Снимкa: Shutterstock
Вероятно сте се сблъсквали със запушени тръби и неприятна миризма от канала. Някои продукти е по-добре изобщо да не се изхвърлят в канализацията. Ето кои са те:

Утайка от кафе

„Утайката от кафе може да изглежда безобидна, но може да се слепи и да създаде запушвания във вашите тръби“, каза собственик на фирма за почистване.

Отпадъците от приготвянето на кафе на зърна не трябва да се изхвърлят в боклука - някои хора използват утайката, за да си направят домашен скраб, докато други я използват като тор.

Ориз

Оризът е друга храна, която може да запуши тънка дренажна тръба. Опитайте се да измиете това зърно по-внимателно, така че суровите зърна да не изплуват случайно. Факт е, че те могат да се надуят - това е мястото, където се крие цялата уловка.

Мазнини

„Всякакви масла или мазнини и дори салатни сосове, съдържащи масло, не трябва да се изливат в канализацията“, отбеляза експертът.

Мазното няма да запуши тръбата моментално, но има тенденция да се натрупва, като постепенно образува лепкаво натрупване, което „привлича“ други продукти. Преди да източите нещо мазно, неутрализирайте течността с препарат за миене на съдове, за да не остане мазнината по стените на тръбата, пише dariknews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тортиля

    16 5 Отговор
    В България на секс труженничките не е разрешено да работят официално.Квартали с червени фенери няма. Детски болници няма,правосъдие няма,липсват хиляди медицински сестри,в болниците повечето лекари са над 56 години,образованието на учениците е с оценка среден(3 ). Какво повече да обсъждаме,що за държава сме?!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Коментара

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "тортиля":

    Е добър, но да не сте объркала темата?
  • 4 Лего

    6 3 Отговор
    Вярно е казано в коментар 1,точно така е.
  • 5 Ко речи?

    13 7 Отговор
    От 40 години си изхвърлям кафето и остатъка от сосове в канала. До сега проблем не съм имал. Ориз няма как да изхвърля, но все някое зрънце може да попадне.

    Коментиран от #7

  • 6 Лорда

    1 0 Отговор
    Това се отнася и за задната ми порта с изключение на тиквите цигулки.
  • 7 Соваж бейби

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ко речи?":

    Вярвам ти ,предполага се че живееш в блок !Заради такива като теб идва поне веднъж годишно лайн-арката да оправя нещата излизаше скъпо като услуга си спомням.В София не ми се сърдете който живее там много се кефи да обижда провинцията че са селяни,а бъкат с хлебарки защо ?Трябва ви само един тунел както в гетата на всеки дом малка вратичка в кухнята да си хвърляте боклука и да пада в мазата от там да ви сменят голямата кофа.
  • 8 внимание домакини

    6 0 Отговор
    Не трябва да се изхвърлят презервативи и найлонови торбички защото те също запушват канализацията.
  • 9 ВиК

    5 0 Отговор
    Не изхвърляйте кафе, че хлебарките се изнервят.