5 Юни, 2024 10:05 1 530 1

Рецепта на деня: Паста "Алфредо"

  • паста-
  • фетучини-
  • лингуини-
  • алфредо-
  • пармезан

Класическа рецепта от италианската кухня

Рецепта на деня: Паста "Алфредо" - 1
Снимкa: Shutterstock

Класическата рецепта за паста "Алфредо" е дело на Алфредо ди Лелио, който я измисля през далечната 1914 г. Продуктите са няколко, но достатъчни за едно истински питателно ястие.

Необходими продукти:

  • 500 г паста фетучини или лингуини;
  • 120 г обезсолено масло, нарязано на малки парченца;
  • 230 г прясно настърган пармезан или пекорино;
  • Черен пипер и сол.

Начин на приготвяне:

Сварете пастата според указанията на опаковката. Когато е готова, запазете една чаша от водата.

Изсипете ¾ от нея в същия съд, в който сте варили фетучините, и нагласете котлона на средна степен. Бавно добавяйте маслото (по няколко парченца), след което разбъркайте, за да се разтопи добре.Чак тогава сложете малко по малко и останалото.

Същото направете и със сиренето. Накрая трябва да се получи гладък сос.

В него сложете пастата. Разбъркайте я добре и накрая изсипете на тънка струя останалата вода от варенето, ако е необходимо, т.е. сосът е твърде гъст.

Подправете с черен пипер и поднесете веднага, пише vkusotii.dir.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лукс оферта

    0 0 Отговор
    Венелина каня те на по мастика с тараторче.Да обсъдим малко рецепти.