Last news in Fakti

9 Юни, 2024 03:59 2 758 9

В Канада арестуваха за сексуално насилие 91-годишен милиардер

  • канада-
  • арест-
  • франк стронах

Търговецът на автомобилни части Франк Стронах е един от най-богатите в страната

Канадският милиардер от австрийски произход Франк Стронах, станал един от най-богатите хора в Канада от доставки на автомобилни части, бе арестуван по обвинения в сексуално насилие, което обхваща период от десетилетия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на изявление на полицията.

Срещу 91-годишния мъж онзи ден бяха повдигнати обвинения за пет престъпления, включително изнасилване, непристойно посегателство срещу жена, сексуално насилие и насилствено лишаване от свобода, съобщи полицията на район Пийл в канадския мегаполис Торонто. Стронах е освободен под гаранция и трябва да се яви пред съда в Брамптън в провинция Онтарио на по-късна дата, се казва още в изявлението на полицията.

Тайлър Бел от регионалната полиция на Пийл заяви, че има повече от един обвинител, но отказа да каже колко са те. Полицията твърди, че сексуалните посегателства са извършени от 80-те години на миналия век до неотдавна, през 2023 г., като призовава хората да се обадят, ако имат информация или са били жертви.

Заподозреният не е отговорил още на искането на Асошиейтед прес за коментар.

Стронах, който е роден в Австрия, става един от най-богатите хора в Канада, като създава компанията "Магна" (Magna) в гаража си през 1957 г. и я превръща в един от най-големите доставчици на автомобилни части в света.

Основава и "Стронах груп" (The Stronach Group), компания, специализирана в конни надбягвания. Преди повече от десетилетие се впуска за кратко в австрийската политика и е обявен за компаньон на Ордена на Канада - едно от най-високите отличия в страната.

Говорител на "Магна" заяви, че Стронах не е свързан в момента с компанията, откакто през 2010 г. се е отказал от нейния контрол.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    16 0 Отговор
    Няма ли давност за тези неща, 80-те години са преди 40 години, какво е това.

    Коментиран от #4, #9

  • 2 ха ха

    4 6 Отговор
    Кой казва, че само Путя може да се разправя с милиардерите? Ето, и малкото фиделче може като Ню Йорк с Тръмп.
  • 3 всеки може да стане обект на такава

    20 0 Отговор
    атака ,просто за да му вземат парите
  • 4 Дааа

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    В гейдиктатурите не съществуват права и закони! На всеки могат да скалъпят обвинение.
  • 5 СМЕХОРИИ

    5 0 Отговор
    Ех, дайте му адреса бе, или някое здравно списание да го пита какво яде, какво пие, щом на тази възраст има сексуално посегателство.
    АМА и вие надминахте себе си с такива статии.Браво
  • 6 Порно

    9 0 Отговор
    Как така след 40 години все богаташи разкриват?
  • 7 Мдааа

    8 0 Отговор
    В Канада вече се преследват всички хетеросексуални, а такива"процеси" срещу богати и влиятелни са за демострация и всяване на страх! Канада е изключително сбъркана държава в която нищо не е такова, каквото изглежда?
  • 8 И сега за какво само

    1 0 Отговор
    Тези милиарди ????
    Много си изпатиха по тази схема.
    Като неползваш услугите на специални масажни салони.
    Прескачаш цялото семейство се натресе на схема златорсачка и изнудвачка.
  • 9 абе,

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Потърпевшите са чакали да стане милиардер иначе защо ще си правят труда да го съдят.