Last news in Fakti

15 Юни, 2024 15:23 717 5

Антилопа се задави с найлонова торба и умря в американски зоопарк

  • антилопа-
  • задушаване-
  • торбички-
  • найлонова торба-
  • зоологическа градина-
  • зоопарк

Животното се е задушило с торбичка за храна, вкарана от посетител на зоологическата градина

Антилопа се задави с найлонова торба и умря в американски зоопарк - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

В зоологическа градина в североизточната част на щата Тенеси антилопа се задави с торбичка за храна и умря, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Лийф, 7-годишен мъжки ситатунга, умря в зоопарка „Брайтс“, съобщиха от семейната зоологическа градина в района Лаймстоун в публикация в социалните мрежи. В нея те оплакаха загубата на „любимото животно“ заради задушаване. В публикацията зоопаркът показа пакетчета от плодов сос, заради които вече претърсват багажа на посетителите.

Според Националния институт по зоология и опазване на околната среда към Смитсониън ситатунга е антилопа, която обитава блатата в Централна Африка. По данни на Международния съюз за защита на природата популацията на този индивид наброява от 90 000 до 120 000 при възрастните. Когато човек се грижи за това животно, то може да живее около 22 години. Ситатунгата имат природозащитен статус „най-малко застрашен“, но местообитанието им е в опасност, тъй като човешкото развитие продължава.

„Предстоеше му още много живот“, казаха от зоопарка „Брайтс“, като публикуваха снимка на Лийф.

Опаковъчните торбички са опасни за животните и не са разрешени в зоологическата градина, уточниха от зоопарка.

„Ако погледнете тези капачки от гледна точка на животните, те изглеждат като храна“, се казва в публикацията на зоопарка. „Именно това ни принуждава да правим претърсвания на чантите, но въпреки това някои хора намират начини да ги вкарат тайно.“


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    1 1 Отговор
    Антилопа се задави с полиетиленова торба .Найлонът е влакно.

    Коментиран от #2

  • 2 Дарвин

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "цербер":

    Оцеляват само силните. Яденето на торбички е присъщо на слабите. Силен човек не би направил това. Нямаме нужда от останалите слаби бозайници. Силни са само домашните прасета и кравите, защото ги развъждаме за храна. Те ще оцелеят, докато не измислим синтетично месо. Тогава няма да са повече необходими и на земята ще остане само най-силният бозайник - човекът.
  • 3 Тошко

    0 2 Отговор
    На луканки и суджуци
  • 4 Сандо

    0 0 Отговор
    Ако и бяха давали да гледа филми за мафията антилопата щеше да знае колко са вредни найлоновите торбички.
  • 5 Зверо

    0 0 Отговор
    това инцидент ли е или саботаж.
    Пак нежни души се опитват да наложат болното си мислене
    подпомогнати от производители на зелена енергия и материали
    които уж не замърсяват природата .