20 Юни, 2024 16:45 2 498 12

Гръцки плажове, които си заслужава да посетите

  • гърция-
  • плажове-
  • тюркоазено-
  • лято

Ето и едни от най-добрите плажове в южната ни съседка

Гръцки плажове, които си заслужава да посетите - 1
Снимка: Shutterstock/Плаж Петани

Гръцките острови веднага предизвикват в ума ни картина на райски плажове, прекрасни градове на хълм и красива древна култура и архитектура. Докато техните земи са обкръжени от природна красота и блясък, техните плажове са това, което ще ви накара отчаяно да ги посещавате отново и отново. Можете ли да устоите на блестящите брегове на гръцките острови? Ето и едни от най-добрите плажове в южната ни съседка, пише clickstay.com, цитиран от bTV.

Плаж Петани, Кефалония

Обожаван от местните жители, плажът Петани е истинско бижу, предлагащо прекрасен лазурен океан и чист бял пясък, с пленителен фон.

Плаж Егремни, Лефкада

Разположен в югозападната част на Лефкада, Егремни предлага великолепни тебеширени скали и ярко синя вода, идеални за гмуркане с шнорхел - това наистина е едно от най-добрите места в Гърция.

Гръцки плажове, които си заслужава да посетите
Снимка: Shutterstock



Плаж Вутуми, Антипаксос

Смятан за една от най-добре пазените тайни на Гърция, той със сигурност е спиращо дъха бягство от тълпите. Насладете се на прекрасна ивица от бял пясък и привлекателни тюркоазени води.

Плаж Саракинико, Милос

Това място предлага зашеметяващи избелели от слънцето скали и ерозирали скални пейзажи, които се простират над морето на един от най-завладяващите плажове на Гърция.

Гръцки плажове, които си заслужава да посетите
Снимка: Shutterstock



Сейшелски плаж, Икария

Пронизително синя вода и ослепително бял склон на скала правят Сейшелските острови невероятно живописни - идеално място да избягате от тълпите.

Лагуна Балос, Крит

Тази прекрасна лагуна предлага заплетени участъци от мек пясък, свързващ континента с малкия съседен остров на Крит. Красиво море, на което не може да се устои.

Гръцки плажове, които си заслужава да посетите
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхъм

    13 3 Отговор
    Плаж Албена кристално мътна кафява вода
  • 2 Госあ

    8 15 Отговор
    Колко е температурата у Гърция ? 45 ? 😂 треа да си мазохист да отидеш там. На климатика у хотела нема значение къде си. Веднъж съм стъпвАл у гръцко, и то си е българско, на една конференция у Солун май месец. Беше страшна жега, водихА ни у нек’ви музеи по камънаците, а ние с едно франсе намерихме някаква сенчица и не мръднахме от там. Май месец, бате. Това си говорихме, какъв ад е лятото…

    Коментиран от #6

  • 3 Наков

    8 12 Отговор
    Аз обичам българското черноморие и само там си ходя :) пясъка от Златни пясъци през Кранево до Албена е един от най-хубавите в света,а водата на Албена също е една от най-бистрите на света !Който иска да си йоди ако ще и в Мароко на плаж хаха
  • 4 Закинтос

    9 2 Отговор
    Някога и бг плажовете бяха такива.
  • 5 гъркофил

    9 0 Отговор
    В Гърция плажове да искаш ...

    Коментиран от #11

  • 6 Паксос Антипаксос

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    И защо трябва да ходиш в жегите като можеш да идеш и преди лятото или след. Ходих до Игуменица, остров Паксос, остров Антипаксос, Йонийско море. Кристално чиста синя вода. В България ще си мечтаят за такава тюркоазена кристално чиста морска вода. И много българи едва ли някога в живота си ще посетят такова място като повечето са на Кавала и остров Тасос. Иначе за лятото си прав, убийствена жега е в Гърция.

    Коментиран от #7

  • 7 да ти кажа ...

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Паксос Антипаксос":

    Нищо не си видял...има още много хубави плажове по Йонийско ,море... Лигя, Врахос, Канали......Амудя....

    Коментиран от #8

  • 8 ами,

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "да ти кажа ...":

    Амудия ми е любимия плаж.Прекрасно съчетание на ледените води на р.Ахерон вливащи се в лазурните топли води на Йонийско море. Плажът образува широка арка, предлагаща леко навлизане във водата с гладко, наклонено пясъчно дъно, което остава плитко за известно време.Сходен е с нашия прекрасен плаж Иракли.

    Коментиран от #9

  • 9 да ти кажа ...

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "ами,":

    Иди на Канали.. един прекрасен 25 километров плаж до Превеза...ако искаш плиткаж- откъм Касторскя, ако искаш да кемперуваш - откъм гората на Митика.. а ако знаеш какви лефери се ловят там нощем... и мурмурита, че и ципури..рай за риболовците..
  • 10 Тоалетната хартия

    4 0 Отговор
    Пак да кажа, в България няма туризъм, а селяндурско ограбване!!!! За съжаление, сега е така, туризма в България се управлява от селски тъпи мутри. Нищо не разбират от туризъм, а перат пари!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ганю

    1 0 Отговор
    А в бг. посер-ковци...
    друго си е да плаваш геме-джийската
    а около теб плават кифлички пресни топли....
    направо рай...