22 Юни, 2024 06:59 2 074 3

На 101 издъхна майката на Пеле

  • пеле-
  • майка-
  • смърт

Селесте Арантес надживя сина си с две години

На 101-годишна възраст почина майката на иконата на световния футбол Пеле – Селесте Арантес, съобщи ФОКУС.

Бившият клуб на покойния вече Пеле Сантос и двама бивши помощници на трикратния световен шампион са потвърдили новината.

Арантес прекара последните пет години във вегетативно състояние и не бе информирана за смъртта на сина си през 2022 година.

"Сантос изказва дълбоко съжаление за смъртта на Селесте Арантес до Насименто, майката на нашия вечен крал. Тя имаше вдъхновяваща житейска история на 101 години. Жена, която се сблъска с безкрайни трудности в живота за доброто на семейството си", се казва в съобщението на клуба в социалните мрежи.

Едсон Арантес до Насименто, известен като Пеле, е едно от трите деца на Селесте Арантес. Първоначално тя е била против това синът ѝ да стане професионален футболист, но постепенно променя мнението си, когато той става все по-успешен.

Пеле почина на 29 декември 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    8 1 Отговор
    Бог да я Прости Мир на Душата и
  • 2 Хубаво е

    6 4 Отговор
    ..да живееш дълго, но не орекалено. Да видиш, как неща съградил или създал да си отиват преди теб.
    На това динамично време и тоя стрес, мисля че 80 год са достатъчни, повече виж какво ти се налага, да погребеш детето си
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.