24 Юни, 2024 14:15 7 585 71

Мила Роберт поруга българския флаг на София Прайд (ВИДЕО)

  • мила роберт-
  • софия прайд-
  • българско знаме-
  • поругаване-
  • критики

Певицата отнесе сериозни критики в мрежата

Скандал се заформи заради участието на певицата Мила Роберт на тазгодишното издание на "София прайд". На събитието, което се проведе в събота, 22 юни, първоначално тя беше облечена в къса рокля, изобразяваща българското знаме. В един момент тя я съблече, захвърли на сцената и остана по рокля в цветовете на дъгата, които се приемат като знаме на ЛГБТИ+ движението.

Според много хора това е грубо поругаване на знамето ни и тя трябва да си понесе последиците, като наказанието за такова деяние е до 2 години затвор и 3000 лв. глоба, пише iwoman.bg.

Христо Иванов от ВМРО обяви във Facebook, че вече е сезирана прокуратурата за поругаване на трикольора на "София прайд".

Какво е мнението на ВМРО

"Време е Мила Роберт и "София пρайд" да си понесат наказателната отговорност. Дадохме ги днес на прокуратура. Наказанието е до 2 години затвор и 3 000 лв. глоба!

Действията на Мила Роберт Гергова представляват явно нарушение на чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс, тъй като тя използва знамето като облекло, след което го съблича и демонстративно го хвърля на земята пред многобройна публика, по време на събитие с концентрация на голямо обществено внимание, с живо излъчване в социалните мрежи и от множество медийни и немедийни платформи. Които са допълнително утежняващи вината обстоятелства.

Българското знаме не може и не трябва да бъде използвано като дреха, нито да бъде събличано и хвърляно на земята. Знамето ни е изтъкано от мъκите, кρъвта и κοстите на славните ни предци по бойните полета.

Тези и действия представляват не само грубо нарушение на закона, но и са директна подигравка и опетняване на националния ни символ, неговото значение и символика.

Прокуратурата има всички нужни доказателства вече - описани в сигнала и качени на флашка, с линкове, с кадри, с обособено време.

Време е да си понесе последствията с цялата строгост на закона!"

Как се защити Мила Роберт

Ето какво написа дъщерята на Ваня Щерева в социалните мрежи.

"България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора. Изпълнението ми на София Прайд и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите за това, че имат нашата подкрепа и разбиране и да привлече вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТИ хората. Те са български граждани и са обект на всекидневни обиди и заплахи. Хиляди млади и талантливи хора емигрират всяка година, защото не се чувстват в безопасност тук и това е проблем, за който трябва да говорим. Ако обидите и заплахите към мен са цената, която трябва да платя за това, че привлякох внимание към тази важна за обществото тема, то съм готова да я платя. Нека сме наясно, че има хора, които живеят с обиди и заплахи всеки ден. Нека говорим затова - защо в България хомофобията е толкова разпространена? Защо отказваме да приемем “различните”, които са също толкова хора, колкото и “нормалните”?

Аз обичам България, живея и работя тук, въпреки агресията. Вярвам, че сме на тази земя, за да си прощаваме. Затова искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на София Прайд. Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на неуважение и ако мога да върна времето назад - бих я сгънала прилежно."


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алхимик

    138 2 Отговор
    Тази не я слуша главата

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОТарАК 🐱

    140 3 Отговор
    ми то за това си има закон бе , ако не се лъжа-в сливенския ще и ОШЛАЙФАТ секуалността
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 като не е добре с главата

    102 1 Отговор

    До коментар #1 от "алхимик":

    има институции които се занимават с такива
    да я освидеталстват и в лудницата
  • 6 големо преиграване

    14 180 Отговор
    Поругала русофилистичните ви мозъци!

    Коментиран от #31, #64, #65, #67

  • 7 Тодор Живков

    115 3 Отговор
    Затвор за мръсния боклук.
  • 8 Гледайте внимателно

    128 3 Отговор
    Абсолютна .треп...ка . Ясно демонстрира, че ония шарените не признават нито България, нито националния флаг. Ех, да можеше 3 години тежък физически труд без право на връзка с външния свят.Па то и от Ваня Щерева какво ли друго може да излезе.

    Коментиран от #11

  • 9 Боко

    95 1 Отговор
    Вкисната Пача със много чесън е Милата. Боклук
  • 10 Сила

    5 58 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Май вас са ви приклещили..... Заклещихте ли се? Кучешката.....?

    Коментиран от #68, #69

  • 11 Шарени

    65 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гледайте внимателно":

    Оправданието "...И наш дом", ясно показва отношение и то точно с това И, което ги разграничава от нормалните българи. Тези пачи могат само Шериат да доведат, нищо друго!
  • 12 ТаУмВзе

    84 0 Отговор
    Въпросът е защо Изобще си Парадират тия бре! Иначе Деградацията вече ни Затри и тва си е.

    Коментиран от #22

  • 13 Е, Мила...

    118 0 Отговор
    Виж сега, не говори от името на всички хора в България. Аз, лично, нямам нищо против сексуално различните, нищо! НО, имам нетърпимост от начина по който някои заявяват своето различие. Бъдете си каквито искате, но това бе трябва да се тръби по медии и мрежи. Ами останалите, които са си просто мъже и жени, какво да правят, паради ли или?
  • 14 Госあ

    54 1 Отговор
    Хехе даже и мила робърт, която и да е таа се гаври с България…sad but true…
  • 15 Завърнал се

    52 1 Отговор
    А голия си .ъз показа ли?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българин

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Браво,продължавайте все така.
  • 18 Спрете да вините

    70 2 Отговор
    Институциите!!! Вашето овчо търпение и “толерантност” ни докараха до тук! Едно време, всеки такъв боклук щеше да бъде смачкан на място от околните нормални хора!

    Коментиран от #28

  • 19 Ученика

    52 3 Отговор
    В България няма стотици хиляди гейове и лесбийки! Елементарно доказателство е, че все още нямат партия! Това би ги направило доста силни в обществения живот! Между 5000 - 10000 варират! За прайда ги събират предния ден срещу заплащане от 100 лева на обикновен участник както и около 5000 лева на подобни на Мила, които трябва да изиграят някаква сценка! Певците участващи в подобни мероприятия гледат професионално на ангажимента си и точка! Навремето и Азис се правеше на лява резба, копирайки един много популярен певец - гей от Русия, а впоследствие хоп - деца му се народиха...
    Началника отгоре гледа...
  • 20 имаше такава сентенция

    44 2 Отговор
    Ако не можеш да впечатлиш хората с друго – съблечи се.
  • 21 Хайде да не преиграваме

    10 66 Отговор
    Мила Роберт пусна на земята рокля в цветовете на българския флаг. Това не е националният ни флаг. Какво представлява националният ни флаг е записано в Закона за Държавния печат и Националното знаме на Република България:
    Чл. 15.
    ...
    (2) Националното знаме на Република България е трицветно: бяло, зелено и червено поле, поставени водоравно отгоре надолу. При поставяне на националното знаме във вертикално положение на носещо тяло цветовете се подреждат от ляво на дясно - бяло, зелено, червено, гледано срещу знамето.
    (3) Националното знаме има правоъгълна форма. Полетата на отделните цветове са еднакви по размер и са разположени по хоризонтала на правоъгълника.
    (4) Размерите на националното знаме, структурата на плата, качествените и цветовите характеристики и изискванията към материалите се определят в приложение № 2, което е неразделна част от този закон.
    Видяхте ли знамето върху Мила Роберт?

    Коментиран от #23, #54

  • 22 Ами...

    3 23 Отговор

    До коментар #12 от "ТаУмВзе":

    За да не ги биете в парковете, понеже изглеждат различни.
  • 23 Безгръбначни

    40 4 Отговор

    До коментар #21 от "Хайде да не преиграваме":

    Вие гладните адвокатчета със сигурност можете 1200 довода да изтъкнете.
  • 24 Тия от МВРО пак искат

    7 22 Отговор
    Да трупат дивиденти на гърба на геювете
  • 25 Иван

    14 28 Отговор
    Тая, че е пълно куму, всички го знаем, но да захвърлиш някаква трицветна рокличка не е поругаване на знаме !
  • 26 Ако трябва да сме честни

    21 12 Отговор
    ВМРО поругаха много повече България с раздаването на БГ паспорти на хиляди афганистанци.
  • 27 Владимир

    13 6 Отговор
    Рака да я яде
  • 28 Сила

    3 21 Отговор

    До коментар #18 от "Спрете да вините":

    Дефинирай "НОРМАЛНИ ХОРА "...... ама сериозно, без обиди, кой и кои са "НОРМАЛНИТЕ ХОРА "......?!?

    Коментиран от #32, #70

  • 29 Да питам

    41 2 Отговор
    Тая кво работи?Като е по-бездарна от майка си!
  • 30 Изказването на един православен българин

    35 1 Отговор
    "Православна България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди християнски хора. Изпълнението на София Прайд и смяната на сценичния Й костюм целеше да потъпка всички тези християнски хора, че нямат тяхната подкрепа и разбиране и да привлече вниманието на обществото към пропагандата на ЛГБТИ хората. Те са български християнски граждани и са обект на всекидневни обиди и заплахи. Хиляди млади и талантливи хора емигрират всяка година, защото не се чувстват в безопасност тук в Евроатлантичвска България и това е проблем, за който трябва да говорим. Ако обидите и заплахите към нас са цената, която трябва да платим за това, че съм православен българин, то съм готов да я платя. Нека сме наясно, че има хора, които живеят с обиди и заплахи всеки ден. Нека говорим затова - защо в България натрапването е толкова разпространено? Ние не отказваме да приемем “различните”, но те ни се качват на главата и се подиграват с нашите ценности и национални идеали?

    Аз обичам България, живея и работя тук, въпреки агресията на НПО-тата. Вярвам, че сме на тази земя, за да си прощаваме. Затова искам извинение от всички, които са били обидени от моето смирение което се изчерпва. Да, не трябваше да оставим толерантността да вземе превес, защото „В една зверилница толерантност значи смърт“. Факт – България е официално най-бързо изчезващата нация.“
  • 31 Чук и сръб

    38 1 Отговор

    До коментар #6 от "големо преиграване":

    Къде видя пак Русия бе ?
    То на вас Путин толкова дълбоко ви го е наврял, че още като си отворите гурелясалите очета,и започвате да пищите- Путин лош,Русия лоша.
    Тука говори за Българското знаме бе нещастно създания !
    Ама то вие от ЛГТБ не правите разлика между Българско и Руско , нали?
    Само сапа ще ви вкара в пътя.
  • 32 гост

    18 1 Отговор

    До коментар #28 от "Сила":

    Коието си правят деца, раждат ги, отглеждат ги и продължават човешкия вид.

    Коментиран от #44

  • 33 Ваня

    39 0 Отговор
    ЛГБТИ хората имат всияки права, че даже и повече. Какво още искат.?Не може всичко да е както те го искат.. Тази натрапеност и нахалство започва да отращава болшинството.
  • 34 Чочо

    27 0 Отговор
    То и аз обичам България,ама не хвърлям знамето и за да пръскам дъгички!

    Коментиран от #55

  • 35 БамБам

    26 0 Отговор
    След толкова прайдове,разбрахме,че ги има.
    То вече стана мода,а не конкретно да търсиш права.
    Явно ,правата им "изтичат" всяка година по това време и.......хайде пак,прайдове.
    Многото и постоянно им натрапване,вече ме кара да не им симпатизирам.
    Стига ми толкова.
    Превърнаха се в фарс.

    Коментиран от #61

  • 36 А коя е

    19 0 Отговор
    всъщност тая? За пръв път я чувам.
  • 37 Някой

    22 0 Отговор
    Има си начини да се справят с това извращение. Първо става дума за секс. От където трябва цензура и да не се допускат лица под 18 години. Като полицаите им проверяват паспорти и записват. И на чужденци, да ги знаят и проследяват. Дали са от НПО-та. От посолства. После не може през денят прокламиране за секс. Но е забранено след 22 часа прояви. Компромисно от 20 часа. Общината може да променя мястото. Например да не са до детски градини и училища. Можеха да ги пратят в циганска махала, да видим кой кого ще ограмоти. Ако се оплачат, значи са расисти. Да се оплачат на Сорос, че да им отреже парите.
    Ако преди 150 години всички бяха обратни, сега да няма човечество. Какво е нормално се определя от природата, а не от лобита и политици. Би ми била интересна статистика за жертви на педофили и убити дори, преди и сега на сравнение и по други държави. Преди твърдеше един психиатър, че сред гейовете педофилите били 13 пъти повече. Да знаят онези с "ценностите" колко деца са жертви на това. Попадал съм тук преди на статистика на МВР на до 14 годишни ли бяха и момчета бяха почти колкото момичета. Само там винаги се води блудство - нестандартен секс при изнасилване.
  • 38 Брей

    19 0 Отговор
    Че противна тая. Псевдо Музиканти.
  • 39 Един

    19 0 Отговор
    Тази не е наред,и като певица е.......,прави се на интересна.
  • 40 Съд трябва

    27 0 Отговор
    България е нашият дом, знамето е светиня. Това жалко, лигаво, разюздано същество трябва да бъде съдено! Това е безсрамен акт, долна постъпка!
  • 41 напалм

    15 0 Отговор
    До коментар 6 от "големо преиграване": Господин перверзник , явно искаш да те обиждатмногократно , но внимавай , ще ти отнемем вазелина и тогава ще ти трябват лепенки за очите , да не ти изхвъкнат де .
  • 42 мила траверса

    32 0 Отговор
    Наказание за този травестит в размер на 6 месеца обществено-полезен труд и глоба в размер на поне четирицифрена сума в горния диапазон т.е. над 5000.
  • 43 Хахаха

    22 0 Отговор
    Този парцал, кой беше??
  • 44 Сила

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Ааааа, тия от Факултета и Столипиново...? Разбрах те..... Те ще да са, нали...... НОРМАЛНИТЕ
  • 45 Тази лигла

    19 0 Отговор
    Е много неприятна личност
  • 46 От Варна

    29 0 Отговор
    Това момиче е набедена за талантлива дъщеря на една набедена за интелектуалка майка. Използват всеобщата простотия и печелят от дребни пикантерии. За тяхното даже не и халтура “творчество” винаги ще се намерят зрители. А колкото за това самообявило се за страдащо и преследвано общество на хомо…ако си живеят като всички нормални хора без да парадират с различността си, просто никой няма да забележи, че съществуват!
  • 47 бай Ставри

    10 0 Отговор
    А тази, тя, то или той е ?
  • 48 Сила

    11 2 Отговор
    Абе, патрЕоти, какво стана със примата от НСО дето изхвърли на боклука българския флаг пред сарайте на Доган в Росенец.....???!!!

    Коментиран от #50

  • 49 Гост666

    11 0 Отговор
    Направо доживотна за такова нещо.
  • 50 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "Сила":

    Беше един само от тях и ги уволниха .
  • 51 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    Направо за Бесилката .
  • 52 Колито

    12 0 Отговор
    Пускайте я тази сбъркания на афганистанците, белким и се понаместят чакрите
  • 53 Гост

    20 0 Отговор
    За поругаване на българското знаме се лежи ефективно, пръчко!
  • 54 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хайде да не преиграваме":

    Наистина ли си помисли, че буквалистиката ще прикрият мер30стта ти?
  • 55 ганю

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "Чочо":

    платено е от мафията затова
    кифла за пари
  • 56 Ламбо

    4 0 Отговор
    Ами къде са ВМРО , Атака , Възраждане и останалите партии които милеят за България и българското ??????Тези хемафродити ни се качиха на главата .
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ламбо

    0 0 Отговор
    Това е заглавие , цитат бе Педал
  • 59 Ламбо

    0 0 Отговор
    Модераторе
  • 60 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    КАКВА ДЪРЖАВА СМЕ БЕ БРАТЯ И СЕСТРИ ???????? ЗАЩО ПРОКУРАТУРА ---ЗАЩО НЕ Е СМЛЯНА И В РЕАНИМАЦИЯ , А АКО ИМА БОДИГАРДОВЕ - С МЪ РТ !!!!!!!!!!!!!
  • 61 Бай Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "БамБам":

    След толкова прайдове,разбрахме,че ги има.
    То вече стана мода,а не конкретно да търсиш права.
    Явно ,правата им "изтичат" всяка година по това време и.......хайде пак,прайдове.
    Многото и постоянно им натрапване,вече ме кара да не им симпатизирам.
    Стига ми толкова.
    Превърнаха се в фарс.

    Тия са като ДПС.Никой не ги преследва,те реват,че искат свобода и равни права. И също като ДПС управляват държавата, а се представят за онеправдани и подтиснати.
  • 62 Иван

    0 3 Отговор
    ВМРО, Атака, Възраждане, Величие, БСП, и всички други знайни и незнайни стожери на българщината, традиционните ценности и пр.
    Да ви кажа, в Афганистан няма ЛГБТИ.
    А иначе, единственото, което това момиче е португало е идиотизма на феновете на най-големия пилон на Балканите.
  • 63 ами,

    6 0 Отговор
    И Мила простафела като майка си.Творчески безсилни за някой и друг лев са готови на всякакви низости. Отвратителни са и двете падение.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Някой

    2 2 Отговор
    Путин така ти го е вкарал с 200 в lbgt триточието, че не правиш разлика между България и Русия. Ще намерим кой хубаво да те опне, че очите ти да изкочат. Току виж направиш разлика!
  • 67 Някой

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "големо преиграване":

    Путин така ти го е вкарал с 200 в lbgt триточието, че не правиш разлика между България и Русия. Ще намерим кой хубаво да те опне, че очите ти да изкочат. Току виж направиш разлика!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Софиянец

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Сила":

    И тебе кучешката ще те приклещим с флага на дъгата 🌈
  • 70 Софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Сила":

    Е тия дето не ходят на тоя прайд. И дето не си сменят сексуалността, както норманите хора чорапите.
  • 71 Йоанна

    0 0 Отговор
    Тя може да си го позволи защото ми е любимка. Евала Мила аз съм твоя бисексуална почитателка и ще ти прощавам и непростимото.