Всички сме се сблъсквали с този проблем: ябълките или марулите изглеждат спаружени и повехнали, въпреки че сме ги държали в хладилника.
За щастие има един страхотен трик, благодарение на който плодовете и зеленчуците се запазват хубави и свежи по-дълго.
Повечето видове плодове и зеленчуци се съхраняват най-добре в хладилник. Там обаче те често губят своя първоначален вкус и текстура.
Това може лесно да се поправи, като поставите на дъното на чекмеджето в хладилника неупотребявана гъба за миене на съдове. Може да са няколко, които да подредите една до друга.
Резултатът: влагата, която преди е била поета от плодовете и зеленчуците, сега ще бъде попита от гъбата. Така продуктите ще се запазят пресни и хрупкави много по-дълго! Тази хитрост е проста, стига човек да се досети, пише обекти.бг.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Няма такова нещо, Найденова.
Номерът с гъбата се прави като тя се намокри и се сложи в полиетиленов плик, в който се добавят марулите. Дори да ги вземеш повехнали от магазина след два дни хрупат и са като пресни.
19:12 07.07.2024
2 зеленчуци
19:16 07.07.2024
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 шаа
Коментиран от #5
20:07 07.07.2024
5 Дупничанин
До коментар #4 от "шаа":
Таа авторка въобще не го е пробвала тва. Она си търси опитни мишки за експерименти кат тебе и мене. Щото и аз го пробвах със същия резултат. Добре, че имаме и градина, че иначе ми замина салатата.23:15 07.07.2024