9 Юли, 2024 15:56 2 241 10

Наливаме газираните напитки погрешно: прост трик предотвратява образуването на пяна (ВИДЕО)

  • газирани напитки-
  • газиранa напиткa-
  • наливане-
  • пяна

Този нестандартен трик пречи на разпенването на газираните напитки

Наливаме газираните напитки погрешно: прост трик предотвратява образуването на пяна (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Няма нищо по-добро от газирана напитка, която да утоли жаждата ви в летния ден. Студени, вкусни и ароматни, те помагат да се освежите, когато се чувствате уморени, горещо е и имате нужда от сладко. Оказва се, че може би през целия си живот сме ги наливали погрешно.

Една съобразителна жена в TikTok разкри, че всички ние правим нещо погрешно с бутилките си, тъй като има начин да наливаме напитките в чаши правилно, за да не се разпенват.

В клипа се вижда как Тейлър Уотсън, известна като taylormakesvideos, налива бутилка Кока Кола в чаша, но го прави с помощта на хитър трик. Тя започва, като поставя чаша върху отворената бутилка и я обръща с главата надолу.

След това Тейлър оставя Колата да започне да се освобождава от бутилката за малко, преди да я вдигне постепенно, докато чашата се напълни. Невероятно, но това позволява да се напълни цялата чаша, а и накрая не се получава голяма пяна.

@taylormakesvideos I’ve been doing this wrong my whole life! 🤯 #lifehack #learnontiktok #todayyearsold ♬ original sound - Taylor Watson

След като Тейлър сподели видеото, то получи хиляди гледания, а стотици хора оставиха коментари. Хората признаха, че правят същото, но посъветваха останалите да почистят бутилката, преди да я изпробват.

Един човек каза: "Това всъщност е доста умно." Друг написа: "Това е и правилният начин за наливане на Гинес."

Трети отговори: "Направих това на парти. Хората бяха изумени. Знам това още от дете."

Въпреки че няколко души признаха, че са виждали този трик и преди, някои отбелязаха, че има и други начини, по които можете да наливате напитки ефективно.

Един от тях каза: "Аз просто накланям чашата и наливам." Друг също се включи с: "Винаги наливам отстрани. Може би защото съм свикнал да наливам бира по този начин."


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълни глупости

    14 3 Отговор
    Пяната остава в бутилката, т.е. напитката пак се разгазирва. Най-ефективнобе да се пие направо от бутилката
  • 2 Трол

    11 5 Отговор
    Трябва да се разклати бутилката, преди да се отвори.
  • 3 Венелина

    5 3 Отговор
    Пия само от чучура. Без пяна
  • 4 е то бива, бива, но чак толкова...

    21 1 Отговор
    Не знам колко трябва да си ограничен за да намериш това за умно. Първо много хора нарочно наливат газирани напитки така, че да се разпенват защото по този начин се разгазирват до някаква степен. Други, като мен, дето обичат по газирано, накланят чашата към бутилката до 45° като по този начин струята не пада отвесно а се плъзга по стената на чашата и нито се пени, нито се разгазирва много.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "е то бива, бива, но чак толкова...":

    По същия начин, в наклонена чаша, се налива и бирата, за да не се разпенва...
  • 7 Ломския

    11 2 Отговор
    И по този начин измиваш бутилката и пиеш това където са се движели плъхове,мишки ,паяци,хлебарки все полезни неща е открила Тейлър някоя си.
  • 8 адаша

    5 1 Отговор
    Ако видите някой, който си накланя чашата до като си налива кафе, то той е бираджия. Стар лаф.
  • 9 Илчо Мустакат

    3 0 Отговор
    Емблематичен пример за фейк новина.
  • 10 Кока кола

    2 2 Отговор
    Е вредна! Развива гайка,смятайте кво прави в корема