10 Юли, 2024 09:44 781 4

Заменете с вода подсладените енергийни напитки

  • вода-
  • енергийни напитки-
  • здравословен живот

Те действат само няколко часа и съдържат много захар, съветват специалисти

Заменете с вода подсладените енергийни напитки - 1
Снимка: Shutterstock

Подсладените енергийни напитки осигуряват прилив на енергия само за кратко време, вместо това е по-добре да изпиете чаша чиста вода или да отидете на разходка, посъветва личният лекар и хирург Зоуи Уилямс. Тя изброи тези и някои други прости, но ефективни начини за ободряване пред The ​​Sun.

Уилямс призова да не се използват енергийни напитки за увеличаване на активността, тъй като те действат само няколко часа и освен това съдържат много захар. Вместо това тя препоръча да опитате по-здравословни варианти. Според нея разходките на чист въздух и чаша вода могат да помогнат за бързо ободряване. Можете също така да получите енергиен тласък, като ядете храни, богати на фибри, които се усвояват бавно и помагат да се избегнат скокове в кръвната захар, казва Уилямс.

Ако човек продължително време се чувства постоянно уморен и изтощен и изброените методи не дават резултат, трябва да се потърси лекарска помощ, заключи терапевтът.

Според експерти неочевидна причина за постоянна слабост и умора може да е недостатъчният прием на вода.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лекувам наркозависимост

    2 2 Отговор
    пия по 10 литра течности на ден и май само на бъбреците ми им е добре ама само вода файда няма ...солите трябва да се възстановяват .... по една лъжичка сол в шише вода било хубаво да се слага ама кой ще се занимава
  • 2 Пийте и яжте кисело мляко

    2 0 Отговор
    Айрян утолява жаждата
    Охладено кисело мляко е като сладоледа не не трябват хладилни витрини

    Коментиран от #3

  • 3 Механик

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пийте и яжте кисело мляко":

    Това от киселото мляко, дето му викате айрян/айран не е айрян.
    Айрянът е съвсем друга напитка. Има рецепти в нета.
  • 4 фирмите за енергийни

    1 0 Отговор
    напитки забогатяват . Продуктите се увеличават . пускат промоции . На спортистите им дават енерджикс . На баретите преди акция също им дават прахчета за превъзбуда . Щангиста преди да вдига шмърчи Амоняк . Тези ефекти се гонят . Сега , ами скъпо е . един шарк е скъп, а 7-8 е още по скъпо . В местните аптеки и фитнеси няма евтина и достъпна химия . Диона ако взема кока и после амфети може да не спи с дни . Здрав човек на 35 градуса е като дроб . Вода освежава . Сладкото гъделичка мозъка . Един голям шоколад дава 500 кило калории . Това е .