18 Юли, 2024 14:58 2 158 3

Хората в здравословна връзка никога не правят тези неща

  • двойка-
  • връзка-
  • взаимоотношения-
  • здравословна връзка-
  • навици

Двойките, които осъзнават, че здравата връзка изисква търпение и спокойствие, не се ядосват лесно и бързо

Хората в здравословна връзка никога не правят тези неща - 1
Снимка: Shutterstock

Щастлива и дълготрайна връзка, основана на стабилни и здравословни отношения е нещо, за което мнозина мечтаят. Със сигурност всички предизвикателства, които отношенията могат да предизвикат между двама души, биха били по-лесни за понасяне, ако се намирате в здравословна връзка, в която няма единоборство и стремеж за взимане на надмощие, а цари пълно разбирателство и желание да продължавате заедно напред независимо от всичко.

За да успеете да постигнете това е добре да почерпите опит от двойките, които вече се намират в такава здравословна връзка, чиято стабилност не зависи от обстоятелствата и не може да бъде помрачена от негативни случайности.

Ето кои са 5-те неща, които двойките в здравословна връзка никога не правят.

1. Те не бързат с първата си реакция, когато спорят помежду си

Нали знаете как ви се иска веднага да изкрещите мнението си или да нападнете партньора си в отговор, когато влезете в разпален конфликт? Не искате да падате по гръб и бързате да отговорите преди да сте преброили до десет. Е, именно това е нещото, което двойките в здравословни отношения не правят. Важно е да преброите до 10 винаги, когато ви се прииска да кажете нещо, с което да нараните другия.

2. Те не смятат връзката си за провалена след първия конфликт

Двойките в здравословни връзки не обявяват капитулация всеки път, когато се изправят пред трудност заедно. Споровете, неразбирателствата, конфликтите, дори задълбочаващите се проблеми не са задължителен повод да си кажете – ето, край. Преди да се предадете и да обявите връзката си за провалена и приключила, замислете се как да оправите конфликтите, съветва flagman.bg.

3. Те не се залепят един за друг без никакво свободно време за себе си

Много е важно да не забравяте, че сте индивидуални личности, въпреки че сте влюбени и сте във връзка. За да бъде тя здравословна е важно да не забравяте, че имате своите индивидуални интереси, имате и нужда от време за себе си. Това ще ви запази като личности и ще ви помогне да сте по-пълноценни във връзката.

4. Те не се съдят постоянно

Ако искате да имате здравословна връзка, избягвайте да се съдите за щяло и нещяло. Хората в здравословни отношения избягват да правят това, защото знаят колко важно е зачитането на мнението и личността на другия. Ако не се приемате с цялата палитра от положителни и отрицателни черти, връзката ви трудно ще просъществува в здравословен вид.

5. Те не избягват интимността, когато се появи проблем

Една много характерна обща черта на двойките в здравословни връзки е способността им да не прехвърлят проблемите си върху интимността и близостта си. Не наказвайте партньора си с отказ от секс всеки път, когато имате конфликт или спор. Нека сексът не бъде оръжие, което да използвате всеки път, когато се появи проблем. Конфликтите се решават с обсъждане и общи усилия за намиране на решение, а не с лишения от удоволствие.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бизнесмен

    7 5 Отговор
    На българите с американско самосъзнание мисленето и живота им е изграден на свръх егоизъм и свръх предателства
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ама как героично се наводнихме, а?

    1 0 Отговор
    Целата статия си е едно менте. Тя е писана от ИИ - личи си от километър!