24 Юли, 2024 10:29 1 928 3

9 черти на мъжете, с които определено си заслужава да бъдеш

  • дългосрочна връзка-
  • надежден-
  • мъж-
  • отношения

Как да разберем, че мъжът е подходящ за връзка - признаци на надеждност

9 черти на мъжете, с които определено си заслужава да бъдеш  - 1
Снимкa: Shutterstock

Психологията отдавна е посочила характеристиките, които показват, че мъжът е създаден за дългосрочна връзка.

Така че, ако искате сериозна връзка, трябва да разберете с какъв човек да я изградите. Това може да стане, като обърнете внимание на някои черти на характера.

Безусловна емоционална достъпност

Мъж, който е подходящ за дългосрочна връзка, не изчезва като призрак. Той ще е до вас дори и когато настъпят трудни времена, когато има много работа или е в лошо настроение.

Той умее да изразява чувствата си и знае как да разрешава конфликти.

Като цяло, емоционално достъпният мъж е правилният избор, ако търсите дългосрочна връзка.

Сигурен стил на привързаност

Теорията на привързаността е много добра рамка за разбиране на динамиката на връзката. Мъжете със сигурни стилове на привързаност са склонни да се чувстват по-удобно във връзките. Те не играят игрички и не преследват недостъпни партньори.

Отборен играч

Такъв мъж гледа на отношенията не като набиране на точки, а като на партньорство. Той се радва да споделя отговорности, да празнува вашите победи и да гледа на вземането на решения като на споделен процес.

Психологията казва, че двойките, чиято връзка е равностойно партньорство, често се наслаждават повече и дори живеят по-дълго.

Способността да спори честно и да знае кога да поиска прошка

Разногласията са неизбежни във всяка дългосрочна връзка. Но мъж, който е подходящ за цял живот, никога няма да прибегне до лични обиди или мълчание по време на кавги.

Доза несериозност

Способността да се смеете заедно, дори в трудни моменти, е златната класика на връзките. Ето защо, за дългосрочна връзка, трябва да търсите мъж, който може да ви разсмее и който не се взема прекалено на сериозно.

Бъдещи планове

Житейските планове и амбиции са страхотни, особено ако сте включени в тях, но идеалният мъж за връзка знае, че животът обича да поднася неочаквани събития и е наясно как да се адаптира към тях.

Той е амбициозен, но адаптивен - нетърпелив да расте, но готов да промени плановете си, когато е необходимо.

Добър слушател

Мъжът, подходящ за дългосрочна връзка е внимателен, задава обмислени въпроси и помни онези малки неща, които показват, че наистина го е грижа за вас. По същество той е експерт по активно слушане.

Самоосъзнаване и постоянна работа върху себе си

Такъв човек знае, че никой от нас не е съвършен. Затова, осъзнавайки своите недостатъци и силни страни, той винаги активно се стреми към усъвършенстване във всички възможни посоки.

Той е вашето безопасно място

Идеалният мъж за дълготрайна връзка е вашето безопасно убежище. Самото усещане за сигурност с партньора полага основата на трайна любов.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    2 2 Отговор
    Лора подходяща ли е за дългосрочна връзка!?
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Честито дами! Току-що описахте Сашиту на Катиту. Тичайте, тичайте!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.