30 Юли, 2024 14:58 1 504 2

Дерматолог изброи козметичните продукти, които не трябва да се използват през лятото

  • грижа за кожата-
  • козметика-
  • козметичен продукт-
  • забрана-
  • дерматолог

Избягвайте плътни кремове и грим, съветва дерматологът

Дерматолог изброи козметичните продукти, които не трябва да се използват през лятото - 1
Снимка: Shutterstock

Кожата през лятото изисква специални грижи, заради което е важно да се избере най-подходящата козметика за нуждите на кожата през горещите дни. За това говори дерматологът Татяна Егорова пред "Ridus".

Тя съветва да се избягват плътните и гъсти кремове и гримове, защото те могат да запушат разширените от горещините пори и да предизвикат обриви. Освен това през лятото трябва да се избягват някои козметични процедури, включително дълбоки и средни пилинги, лазерно изчистване на кожата и лифтинг с радиочестотни игли.

Дерматовенерологът и гост-експерт на марката d'Alba Екатерина Анчикова по-рано заяви пред Газета.ру, че в жегите трябва да се откажете от подхранващите кремове, защото те създават допълнителен слой на повърхността на кожата и блокират изхода на секрецията от мастната жлеза. Също така подхранващите кремове допринасят за това, че хидролипидният слой на повърхността на епидермиса се удебелява и увеличава дебелината си, като блокира достъпа на кислород до кожата.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леля Гошо

    2 1 Отговор
    Събина много напълня ...
  • 2 черната белка

    0 0 Отговор
    Сложете снимка на бяло момиче.