1 Август, 2024 14:32 1 272 0

Козметолог развенча популярен мит за появата на бръчките

  • козметолог-
  • козметик-
  • бръчки-
  • кожа-
  • грижа за кожата-
  • лице

Бръчките не се появяват заради прекомерна мускулна активност, а напротив

Козметолог развенча популярен мит за появата на бръчките - 1
Снимка: Shutterstock

Донякъде е утешително да си мислим, че бръчките са резултат от прекомерна мускулна активност - колкото повече се усмихваме, смеем и усещаме, толкова повече се появяват те и показват, че животът ни е преминал във весели емоции. Но както подчерта козметологът Татяна Курчина, това е популярна заблуда. Всъщност бръчките се причиняват от мускулни спазми.

Мимическите бръчки са първият признак на свързаните с възрастта промени в кожата, които казват, че кожата губи своята еластичност и стегнатост. Не е необичайно бръчките и увисването на кожата да са причинени от драстична загуба на тегло, когато кожата не е имала време да се свие.

Според козметолога Татяна Курчина увисването на кожата може да се премахне чрез редовен масаж. Лекарят обясни, че съществува мнение, че прекомерната мускулна работа води до появата на бръчки. Всъщност е вярно обратното – бръчките се причиняват от мускулен спазъм, така че колкото по-тонизирани са мускулите ви, толкова по-малко бръчки ще виждате по лицето си.

Козметичката обясни, че има специален набор от упражнения, които ще поддържат мускулите на лицето ви силни. С подобряването на кръвообращението, отпускането на мускулите и увеличаването на еластичността на кожата помага за поддържането на младежки и свеж вид.

На първо място, козметичката посъветва упражнението за усмивка, без да се разтварят устните и да се държат пръстите на бузите. За подобряване на контура на устните е подходящо упражнението "тръба", а за изглаждане на бръчките по челото - упражнението "изненада".

Другото нещо, което трябва да включите в ежедневието си, е масаж на лицето с пощипване и разтриване.

"Той спомага за увеличаване на притока на кръв и подобряване на тонуса на тъканите, което помага на кожата да се адаптира по-бързо към новите условия и я предпазва от увисване", казва козметикът пред Газета.ру, като препоръчва да се обърне максимално внимание на частите на лицето с тънка кожа.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА