9 Август, 2024 08:09 1 414 13

Снахата на Дейвид и Виктория Бекъм съди кучешки фризьор заради смъртта на кучето си

  • никола пелц-бекъм-
  • грумър-
  • куче

Според Никола Пелц-Бекъм, Нала е загубила живота си поради небрежното поведение на грумъра

Никола Пелц-Бекъм, съпругата на Бруклин Бекъм, е завела съдебен иск срещу грумъра на нейното куче Нала, което почина миналия месец, пише dir.bg. Тя обвинява компанията "HoundSpa LLC" за предполагаемо "умишлено и злонамерено малтретиране на животни".

Според снахата на Дейвид и Виктория Бекъм, Нала е загубила живота си поради небрежното поведение на грумъра. Тя твърди, че въпреки многобройни оплаквания от клиенти за отношението му към животните, компанията все още го е държала на работа.

Тя разказва, че Нала е починала само два часа след като е била подстригана на 15 юни. Кучето е върнато с наранявания, тежко дишане, хрипове и ускорен пулс. Ветеринарният лекар е установил, че Нала има син език, течност в белите дробове и е претърпяла неврологично увреждане. Въпреки грижите, кучето е починало, а Никола е претърпяла значителен емоционален стрес.

"Все още съм в огромен шок и изпитвам адска болка, от факта, че моето бебче Нала внезапно почина миналия месец след това, което уж трябваше да е обикновена рутинна сесия за подстригване. Публикувах преживяването, за да популяризирам подобни проблеми. Останах с разбито сърце, когато чух ужасяващите истории на толкова много други хора, които са преживели същата трагедия. Възмутена съм от факта колко случаи като на Нала има. Трябва да се постараем и да променим законите, за да защитим по-добре тези създания и любящите стопани, които се грижат за тях. Нашите домашни любимци са семейството, което избираме. Посветих по-голямата част от живота си на спасяването на кучета и не мога да позволя същото да се случи на още семейства. Ще работя, за да може никой друг да не изпита тази болка. Винаги ще използвам гласа си, за да защитя нашите невинни душички", написа Пелц в Инстаграм профила си.



Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    11 2 Отговор
    Та кой е дал кучето на фризьор....!
    Мирише ми на пари!
  • 2 Хора...

    15 5 Отговор
    ...без работа!
  • 3 мъкаааа

    15 3 Отговор
    грумъра......КАКВО Е ТОВА ГРУМЪР?! БЪЛГАРСКА ДУМА НЯМА ЛИ?Грумингът е прикриване на недостатъците и подчертаване предимствата на вашето куче. За да бъде възможно това, професионалните фризьори на кучета предлагат различни услуги като подстригване, къпане, разресване и цялостна поддръжка на космената покривка.

    Коментиран от #6

  • 4 Механик

    21 0 Отговор
    Ми като си чувала лоши думи по повод на тая фирма, що си продължила да си водиш там кучето?
  • 5 Последния Софиянец

    15 1 Отговор
    Упояват кучетата за да ги подстрижат и някой път прекаляват с дозата и кучето не се събужда
  • 6 Байно

    2 10 Отговор

    До коментар #3 от "мъкаааа":

    А какво е фризьор? Откъде идва тази дума? От хан Аспарух?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 изверг

    6 4 Отговор
    Изплющял е мачето у дирека.
  • 9 един

    7 8 Отговор
    Ей! Да ви имам "големите проблеми" ! Смешници!
  • 10 Отвратен

    11 6 Отговор
    Нека снахата провери дали всички убити деца в Га.за са погребани толкова достойно като кучето й. И да се замисли, дълбоко, дълбоко, чии права да защитава.

    Коментиран от #13

  • 11 Фбн

    5 0 Отговор
    Душите на животните не почиват, а веднага се раждат пак във физическия свят. Почиват душите на хората между ражданията.
  • 12 Констатираща

    1 0 Отговор
    Като знаят "славата" на фризьора, да не са носили кучето си при него. Първо трябва да се прави добро проучване, преди да се доверяваме на някой, който ще се занимава с животните ни и децата ни.
  • 13 Констатираща

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Отвратен":

    Не може да се прави такова сравнение, защото и за едното, и за другото, сме виновни ние хората, но всички имат душа и право да живеят подобаващо. Не можем да оправдаваме лошото отношение към животните с това, че има страдащи хора, защото, страдащите деца, са жертва на лошите хора, както и животните. Такова избирателно отношение не е приемливо за съвременния човек.