20 Август, 2024 15:32 1 693 1

4 прости трика, с които да поддържате растенията си живи, докато сте на почивка (ВИДЕО)

  • растения-
  • поливане-
  • грижи-
  • отглеждане-
  • цветя-
  • почивка

Тези трикове са полезни, ако няма кой да полива растенията ви, докато не сте у дома или се нуждаят от допълнително слънчева светлина

4 прости трика, с които да поддържате растенията си живи, докато сте на почивка (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Отглеждането на стайни растения в дома внася цвят и светлина в него, особено ако живеете в града, далеч от градина или парк.

Не е задължително да сте умел градинар, но с правилните грижи стайните растения пречистват въздуха, подобряват благосъстоянието и могат да станат ценна и важна част от ежедневието ни. Всяко растение обаче има своите особености и изисквания, за да може то да процъфтява и да живее във вашето пространство. Разбирането на основите за светлината, водата, почвата и хранителните вещества е от съществено значение за доброто им състояние, но ако имате различни растения и трябва да помните всичко за всяко от тях, това може да се превърне в малко трудна задача.

ТикТокърката Лорън обаче стана популярна със своите “гениални” съвети за опростяване на този процес. Жената, която споделя съвети и трикове за градинарството в приложението за социални медии TikTok под името @jeffandlaurenshow, е похвалена за това, че опростява процеса на отглеждане на растения. Лорън е събрала повече от 65 000 харесвания, тъй като е споделила списък с хитрини тип "направи си сам", които да удължат живота на вашите зелени приятели у дома. Тя по-специално говори по неотложния въпрос какво да правите, докато отсъствате от дома и сте на почивка или пътешествие за дълго време.

Домашно капково напояване

Ако вашето растение се нуждае от редовно подаване на малки количества вода, но сте склонни да забравяте — Лорън има просто решение. В клип в ТикТок профила ѝ се вижда как тя пробива дупка в горната част на бутилка с вода и поставя памучен тампон в дупката. Това ще помогне на водата да капе бавно, вместо да се излива наведнъж.

Огледало за повече слънчева светлина

Ако се притеснявате, че не можете да осигурите на стайните си растения достатъчно слънчева светлина, този хак е за вас. Лорън използва огледало за грим, за да отрази повече слънчеви лъчи върху растението. "Това е гениално, " каза тя, докато поставя огледалото зад саксията с растението и го накланя под ъгъл, за да улови светлината.

Прекалено много вода

Растенията са много придирчиви по отношение на водата си. Недостатъчното поливане може да доведе до изсъхването им, но прекаленото поливане може да ги удави напълно. Но не трябва да се страхувате, ако сте ги преполяли, тъй като Лорън има бързо решение. Тиктокърката използва пулверизатор, за да изсмуче част от излишната вода от чинийката на саксията.

Използвайте кърпа

Ако заминавате и нямате приятел, който да полива растенията ви, докато ви няма, Лорън твърди, че можете да използвате прост трик с кърпи, за да ги поддържате напоени, докато ви няма. Във видеото се вижда как тя поставя две сгънати кърпи на дъното на ваната си и добавя малко вода. След като кърпите се намокрят, тя поставя саксиите върху тях, за да могат да получават постоянна влага, без да бъдат удавени.

@jeffandlaurenshow 🪴 Genius plant care tips! ❤️ Easy at home tips and tricks for traveling, watering and caring for your houseplants. ❤️ #plants #houseplants #lifehacks #tipsandtricks ♬ original sound - jeffandlaurenshow


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бушприт

    0 3 Отговор
    Заповядайте им да стоят живи,иначе ще ги изкорените! Или,че ще им спуснете щорите и ще им спрете светлината за фотосинтезата.