27 Август, 2024 13:45 3 004 9

Коя е страната с най-много джебчии в Европа?

  • джебчии-
  • крадци-
  • европа-
  • туристи-
  • италия

Местата с голяма концентрация на туристи са най-привлекателни за крадците

Коя е страната с най-много джебчии в Европа? - 1
Снимка: Shutterstock

Пътуванията по света са нещо прекрасно, но винаги трябва да имаме едно наум, докато разглеждаме забележителностите, защото за няколко секунди може да се окажем я без телефон, я без портмоне. Именно местата с голяма концентрация на туристи са най-привлекателни за крадците, а ето и която е европейската страна, в която има най-голям шанс да станем тяхна жертва.

Изводът е направен от застрахователната компания QuoteZone на база на отзивите на техните клиенти от Великобритания, които пътуват из континента. И те са посочили, че най-голям риск да станем жертва на джебчии има в Италия.

Като най-рискови места, на които могат да ни оберат, са изброени катедралата в Милано, галерията Уфици във Флоренция и най-големите забележителности в Рим - фонтана Ди Треви, Колизеума и Пантеона. А втората страна в списъка на туристите е Франция, но с близо двойно по-малко споменавания и случки с крадци, пояснява lifestyle.bg.

Оказва се, че италианските джебчии стават все по-изобретателни, защото и туристите са все по-бдителни. Сега те използват различни техники за разсейването им. Един път ще е красиво момиче с прозрачна, бяла риза и без сутиен, по което всички ще се загледат. Друг път един ще се прави, че иска да обере друг човек, за да се втурнем да помагаме, докато всъщност самите ние ставаме жертвата.

На сайта на италианската полиция пък е поместена информация според която крадците на лични вещи често се придвижват с колела или скутери, за да могат по-лесно да избягат, след като са ни бръкнали в джоба или чантата. Все повече действат и със съучастници с кола, с която бягат от местопрестъплението.

Освен да знаем как действат престъпниците, е важно да сме наясно и как да се предпазим от набезите им. Например винаги трябва да носим чантата си през рамо, да не я оставяме да виси на стола или някъде далеч от нас. Когато сме на екскурзия, не бива да държим много пари, както и международния си паспорт в чантата си, за да не се окаже, че не можем да напуснем страната.

Също така е добре да избягваме да носим скъпи и големи бижута, които привличат вниманието на околните. А ако ни направи впечатление, че някой е прекалено близо до нас и се държи подозрително, не бива да се притесняваме да се обърнем към органите на реда за съдействие.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карагьоз

    6 7 Отговор
    А това не е вярно най гадните Гинекес са в Шантава Албания ама и Елада бие рекорда по Шантави Астиноми Ченгета и Путанес от Пелопонес настанени по Атинските Полиси
  • 2 Фико

    26 1 Отговор
    Бг парламента
  • 3 ,,,

    7 0 Отговор
    Англия
  • 4 Тома

    23 0 Отговор
    Игнатево- варненско .Там могат да ти откраднат бикините без да се усетиш.

    Коментиран от #9

  • 5 Най-добтите

    17 0 Отговор
    в бранша са комшийте-мамалигари. Факт.
  • 6 АГАТа Кристи

    16 0 Отговор
    А защо въпросът не е зададен по следният начин :
    "Коя е страната в Европа, която произвежда най-много джепчии"
  • 7 Иво

    11 0 Отговор
    Всичко това е много вярно......с едно съществено допълнение: ...най-голям риск да станем жертва на български и румънски джебчии има в Италия! Аз съм свидетел как става...
  • 8 Мънго Джери

    13 0 Отговор
    Джебчиите в Европа са предимно български и румънски цигани,
  • 9 Гейзър

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тома":

    Аз не нося бикини, а ти?